AgriWatch

Fugleinfluenza spreder sig yderligere i Østeuropa med nye udbrud

Et nyt tilfælde af fugleinfluenza i Ungarn, bare to dage efter at det første udbrud var rapporteret, vidner om, at sygdommen spreder sig hastigt i Østeuropa.

Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Bare to dage efter et udbrud i Ungarn blev rapporteret er et nyt nu konstateret. En stor andefarm i det østlige Ungarn er blevet ramt af sygdommen, fortæller den nationale myndighed for fødevaresikkerhed i Ungarn, NEBIH, onsdag. Landet har ellers ikke været plaget af sygdommen i flere år.

Det skriver Reuters.

Dermed har fugleinfluenzaen nu spredt sig yderligere og flere udbrud er blevet konstateret i Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn. Ifølge Reuters er det en stærkt sygdomsfremkaldende stamme af virussen, der kom frem i Polen i starten af januar.

NEBIH fortæller ifølge mediet, at en gård med 115.000 ænder har slået hele bestanden ned grundet frygt for virussen. Det kommer efter, at 50.000 kalkuner blev slået ned tidligere denne uge.

Ifølge Reuters spreder virussen sig sandsynligvis via vilde fugle og smitter vandvejene, der benyttes af gårdfugle.

Fugleinfluenza i Ungarn: 50.000 kalkuner skal aflives 

Polsk fugleinfluenza spreder sig: To nye udbrud 

27.000 fjerkræ aflivet i England på grund af fulgeinfluenza 

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch