AgriWatch

Fugleinfluenza spreder sig yderligere i Østeuropa med nye udbrud

Et nyt tilfælde af fugleinfluenza i Ungarn, bare to dage efter at det første udbrud var rapporteret, vidner om, at sygdommen spreder sig hastigt i Østeuropa.

Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Bare to dage efter et udbrud i Ungarn blev rapporteret er et nyt nu konstateret. En stor andefarm i det østlige Ungarn er blevet ramt af sygdommen, fortæller den nationale myndighed for fødevaresikkerhed i Ungarn, NEBIH, onsdag. Landet har ellers ikke været plaget af sygdommen i flere år.

Det skriver Reuters.

Dermed har fugleinfluenzaen nu spredt sig yderligere og flere udbrud er blevet konstateret i Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn. Ifølge Reuters er det en stærkt sygdomsfremkaldende stamme af virussen, der kom frem i Polen i starten af januar.

NEBIH fortæller ifølge mediet, at en gård med 115.000 ænder har slået hele bestanden ned grundet frygt for virussen. Det kommer efter, at 50.000 kalkuner blev slået ned tidligere denne uge.

Ifølge Reuters spreder virussen sig sandsynligvis via vilde fugle og smitter vandvejene, der benyttes af gårdfugle.

Fugleinfluenza i Ungarn: 50.000 kalkuner skal aflives 

Polsk fugleinfluenza spreder sig: To nye udbrud 

27.000 fjerkræ aflivet i England på grund af fulgeinfluenza 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch