AgriWatch

Fugleinfluenza i Ungarn: 50.000 kalkuner skal aflives

Der er blevet registreret fugleinfluenza på en større kalkunfarm i det nordvestlige Ungarn.

Endnu et land er kommet på listen over lande, der for nylig har registreret tilfælde af fugleinfluenza, og denne gang er det gået ud over en kalkunfarm i Ungarn.

En kalkunfarm i det nordvestlige Ungarn er blevet ramt af sygdommen og er nu nødt til at aflive driftens 50.000 kalkuner ifølge ungarske myndigheder.

Det skriver Reuters.

Dette får også den ungarske stat til at reagere, som nu indfører transportrestriktioner for at undgå, at sygdommen breder sig.

Dette er ikke det første udbrud af fugleinfluenza, som der er sket i Europa i den seneste tid. I Slovakiet fandt et udbrud sted i den seneste uge, og i Polen har man aflivet flere tusinde fjerkræ pga. sygdommen.

Kenya vil bekæmpe græshoppers hærgen med kemikalier fra luften

Polen er ramt af fugleinfluenza: 40.000 kalkuner risikerer slagtning 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch