AgriWatch

Plante-boss om klimaneutralt 2050: "Vi kan lige nu kun beskrive løsninger, der kan halvere vores klimapåvirkning"

Der er lang vej til at nå Landbrug & Fødevarers vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050. Det fortæller formand for Landbrug & Fødevarer Planteproduktion, Torben Hansen.

Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer Planteproduktion (tv på scene) og sektordirektør for planter i Seges, Troels Toft (th på scene) på plantekongres 2020 i Herning. | Foto: Peter Høyer/Watch Medier

På den årlige plantekongres i Herning har landbrugets øverste plantechef i sin beretning påpeget, at der skal hårdt arbejde til for at nå Landbrug & Fødevarers vision om at nå et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050.

"Vi kan lige nu kun beskrive løsninger, der kan halvere vores klimapåvirkning. Så der er rigtig lang vej igen," fortalte Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer Planteproduktion i sin årsberetning.

Han påpegede desuden, at arbejdet med at beskrive muligheder og udfordringer omkring landbrugets klimapåvirkning som samlet fødevareerhverv for alvor er skudt i gang.

"Det var visionært, og det var modigt og arbejdet med at indfri visionerne til konkret handlinger er i fuld gang," sagde Torben Hansen om 2050-visionen.

Desuden påpegede formanden, at der er mange forskellige måder at opgøre klimapåvirkning på, hvilket ifølge Hansen forvirrer mange.

I beretningen blev det påpeget, klimapåvirkningen kan ses på fire måder:

På landeniveau, på et samlet erhverv som landbruget samlet set, på virksomhedsniveau eller på produktniveau, hvor man ser på produktionen af f.eks. en tønde dansk hvede.

Seges frygter milliardregning ved muligt glyphosatforbud 

Forbud mod ukrudtsmiddel vil koste kartoffelproducenter halv milliard 

Verdens mest avancerede fødevareprinter bliver bygget bag et autoværksted i Aarhus 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch