Norddjurs Kommune vil kigge på mangel på arbejdskraft i landbruget

Den østjyske komme vil afhjælpe manglen på arbejdskraft i kommunen, hvor især østeuropæerne vender hjem efter at have arbejdet i Danmark.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den østeuropæiske arbejdskraft, som dansk landbrug har nydt godt af, er aftagende. Det mærker de blandt andet i Norddjurs Kommune, hvor et udvalg i kommunen nu kigge på andre muligheder for at sikre arbejdskraft i erhvervet.

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune vil nu komme problemstillingen i forkøbet. De vil forberede ledige borgere til et arbejdsliv i landbruget.

"Vi ser landbruget som en vigtig arbejdsgiver. Inden vi får set os om, kan det komme til at knibe med arbejdskraften fra Østeuropa. Derfor afholder vi disse møder i håb om, at vi i fællesskab kan få ledige borgere i kommunen forberedt på et arbejdsliv i blandt andet landbruget og for i det hele taget at styrke dialogen med erhvervsforeninger og virksomheder", fortæller Else Søjmark, som blandt andet er formand for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune.

Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Norddjurs Kommune vil have de borgere, som af den ene eller anden grund ikke har fundet sig til rette på arbejdsmarkedet, ind i landbrugserhvervet. Det er primært integrationsborgere og danskere  herunder en større gruppe relativt unge borgere.

Mange landbrug leder forgæves efter arbejdskraft

Organisation ønsker nemmere rekruttering af udenlandsk arbejdskraft i landbruget

Scantruck laver ny uddannelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også