Norddjurs Kommune vil kigge på mangel på arbejdskraft i landbruget

Den østjyske komme vil afhjælpe manglen på arbejdskraft i kommunen, hvor især østeuropæerne vender hjem efter at have arbejdet i Danmark.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den østeuropæiske arbejdskraft, som dansk landbrug har nydt godt af, er aftagende. Det mærker de blandt andet i Norddjurs Kommune, hvor et udvalg i kommunen nu kigge på andre muligheder for at sikre arbejdskraft i erhvervet.

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune vil nu komme problemstillingen i forkøbet. De vil forberede ledige borgere til et arbejdsliv i landbruget.

"Vi ser landbruget som en vigtig arbejdsgiver. Inden vi får set os om, kan det komme til at knibe med arbejdskraften fra Østeuropa. Derfor afholder vi disse møder i håb om, at vi i fællesskab kan få ledige borgere i kommunen forberedt på et arbejdsliv i blandt andet landbruget og for i det hele taget at styrke dialogen med erhvervsforeninger og virksomheder", fortæller Else Søjmark, som blandt andet er formand for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune.

Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Norddjurs Kommune vil have de borgere, som af den ene eller anden grund ikke har fundet sig til rette på arbejdsmarkedet, ind i landbrugserhvervet. Det er primært integrationsborgere og danskere  herunder en større gruppe relativt unge borgere.

Mange landbrug leder forgæves efter arbejdskraft

Organisation ønsker nemmere rekruttering af udenlandsk arbejdskraft i landbruget

Scantruck laver ny uddannelse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også