Organisation ønsker nemmere rekruttering af udenlandsk arbejdskraft i landbruget

Organisationen Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere ser en mulighed i finansloven for at gøre det nemmere at få arbejdskraft fra ikke-EU-lande til den danske landbrugssektor.
Foto: AMIT DAVE/REUTERS / X01413
Foto: AMIT DAVE/REUTERS / X01413

Den nye finanslov lægger op til, at den nuværende positivliste for stillinger på minimum faglært niveau ændres, og det kan give nye muligheder for landbrug, der mangler arbejdskraft.

Det skriver Helle Reedtz-Thott, bestyrelsesformand for arbejdsgiverorganisationen Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A), i et debatindlæg i Børsen.

Positivlisten angiver de stillinger, som kan besættes af medarbejdere, der ikke kommer fra et EU-land.

"Vi mangler dygtige hænder, som kan medvirke til, at virksomhederne inden for jordbrugserhvervene kan producere og udvikle sig til gavn for samfundet," skriver Helle Reedtz-Thott.

GLS-A har foretaget en undersøgelse, der viser, at jordbrugsvirksomheder ofte har svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til faglærte stillinger.

"Derfor synes vi, at det er sund fornuft at ændre reglerne, så udlændinge kan ansættes i disse stillinger. Når ansættelsen sker på de vilkår, som parterne på arbejdsmarkedet har forhandlet sig frem til, er det med til at sikre, at udlændinge ikke fortrænger dansk arbejdskraft," skriver Helle Reedtz-Thott.

Trods tørke vender globalt kæmpelandbrug underskud til overskud

Vestjyske borgere kritiserer udvidelse af svinefarm 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også