AgriWatch

Kina frigiver lagre af svinekød: Priser er steget 110 pct. på et år

Afrikansk svinepest forsætter med at tvinge svinepriserne i Kina op på trods af, at de kinesiske myndigheder forsøger at bekæmpe prisstigningerne med diverse tiltag.

Foto: China Stringer Network/Reuters/Ritzau Scanpix

Svinepriserne i Kina er blevet mere end fordoblet på et år og afspejler mangel på kød, efter at udbredelsen af den afrikanske svinepest har gjort et stort indhug i svinebestanden i Kina.

De kinesiske myndigheder forsøger ved hjælp af forskellige tiltag at bekæmpe prisstigningerne herunder gennem reduktioner af statsreserverne af svinekød.

Tirsdag skriver Reuters med henvisning til China Merchandise Reserve Management Center, at landet 12. december vil sælge 40.000 ton frossent svinekød fra sine statsreserver.

Det kommer efter en tilsvarende lagerreduktion i september på 10.000 ton frossent svinekød.

Hvor store lagre, Kina har liggende, er ikke offentligt kendt, men det er nok tvivlsomt, om de nu 40.000 ton kød, som nu kommer under hammeren, får den store betydning for priserne.

De 40.000 ton svarer således blot til ekstra 29 gram kød per indbygger til Kinas befolkning, der tæller omkring 1,4 milliarder.

I november steg priserne på svinekød i Kina med yderligere 3,8 pct. fra måneden før, men set i forhold til samme måned sidste år er der tale om en stigning på hele 110 pct.

Dermed udgjorde priserne på svinekød hele 2,64 pct.point af Kinas forbrugerprisinflation i november på 4,5 pct.

Ifølge septembertal fra de kinesiske myndigheder er Kinas svinebestand faldet 41,1 pct. i forhold til samme tid sidste år.

Rabobank har ifølge Reuteres i en artikel i oktober estimeret, at faldet reelt var 50 pct., og at det kunne nå 55 pct. frem mod årets udgang.

"Næste år, særligt i første halvår, vil produktionen falde yderligere," vurderede analytiker Pan Chenjun fra Rabobank dengang over for Reuters.

Kina skruer op for køb af amerikanske sojabønner 

Værdien af Australiens landbrugsprodukter falder igen 

Prognose: Økologisk landbrugsareal i Sverige falder i 2021 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch