AgriWatch

Medie: Miljøstyrelsen tillader ikke-godkendte pesticider år efter år

Landmænd og gartnere har i flere år fået dispensation for at bruge sprøjtemidler, der ikke er godkendte. Miljøstyrelsen afviser kritik.

Ifølge DR er et af de ukrudtsmidler, der gives dispensation for at bruge, rimfulsuron, som bruges til bekæmpelse af ukrudt i kartoffelavl. | Foto: Mathias Christensen/Politiken/Ritzau Scanpix

De seneste otte år har Miljøstyrelsen 131 gange sagt ja til, at landmænd og gartnere kan bruge pesticider, der enten er forbudte eller endnu ikke er godkendt. Syv af stofferne på listen har fået dispensation i mindst seks år i træk.

Det skriver DR.

Ifølge professor Hans-Jørgen Albrechtsen fra Danmarks Teknologiske Institut, der har indsigt i vand- og miljøteknologi, er det problematisk, at Miljøstyrelsen giver lov til brugen af sprøjtemidler flere gange.

For naturen og grundvandet kan ikke se forskel, fortæller han til mediet.

Miljøstyrelsen afviser dog kritikken, da styrelsen vurderer hver dispensation.

"Vi går ind og laver en konkret faglig vurdering for hver dispensation og ser på, om det er sikkert at anvende i forhold til sundhed, miljø og grundvand," siger Miljøstyrelsen kontorchef for pesticider, Maria Sommer Holtze, til DR.

Desuden afviser hun, at Miljøstyrelsen vægter hensynet til erhvervet tungere end til miljøet, da avlere uden dispensation vil opleve udbyttetab på mindst 10 pct. ifølge DR.

Glencore efterforskes for bestikkelse 

Verdens fødevarepriser nåede højdepunkt i november 

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch