AgriWatch

L&F-formand kvitterer for milliarder til jordudtagning

Det er et godt første skridt, at der i den nye finanslov er afsat 200 mio. kr. årligt til udtagning af landbrugsjord. Sådan lyder det fra Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Foto: Mathias Svold

Nyheden om, at regeringen og støttepartierne har afsat 2 mia. kr. over en tiårig periode fra 2020-2029 til udtagning af landbrugsjord er blevet modtaget med glæde hos Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Det er godt, at regeringen og støttepartierne har valgt at prioritere midler til jordudtagning, og det vil jeg gerne kvittere for. I landbruget har vi længe talt varmt om netop det – også sammen med Danmarks Naturfredningsforening, for vi ved, at det kan sikre markante klimareduktioner. Den grønne omstilling er en samfundsopgave, og selvom det her ikke bringer os i mål, så er det et rigtig godt første skridt," lyder det fra Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, i en skritlig kommentar sendt til AgriWatch.

Ifølge Landbrug & Fødevarer kan der med 200 mio. kr. om året tages cirka 1500 hektar lavbundsjord ud om året.

Mere fra AgriWatch

Friland mærker økoforbrugerne bremse op – midlertidigt

Forbrugerne har færre penge og vælger i stigende grad de billige løsninger, hvilket påvirker salget af Frilands økologi på kort sigt. På længere sigt er Danish Crown-datterselskabet fuld af fortrøstning - for der er stor villighed til at købe bæredygtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch