AgriWatch

76 landmænd klar til at omdanne halm til flybrændstof

76 landmænd på Sjælland og Lolland-Falster står klar til at omdanne halm til flybrændstof. De mangler blot investorer og aftagere.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En gruppe landmænd begyndte allerede i 2013 at tænke over, at halm kunne bruges til flybrændstof. Især da de fik en henvendelse fra Canada, hvor en virksomhed havde gjort det muligt at omdanne træ til flybrændstof.

Det skriver Sjællandske' Erhverv

Knud Erik Clausen er en af de landmænd, som er med i gruppen, som har dannet selskabet Biofuels Vordingborg A/S.

"Vi har gennem mange år ærgret os over al den halm, vi har i overskud og derfor må pløje ned i jorden på vore marker. Men så pludselig i 2013 fik jeg og nogle andre landmænd her i Østdanmark en meget interessant henvendelse fra en gruppe initiativrige mænd," fortæller Knud Erik Clausen til mediet.

Men før produktionen kan gå i gang, skal gruppen både bruge investorer og aftagere af brændstoffet, og begge dele har ladet vente på sig.

Flere partier åbner op for statsstøtte til Skyclean

Forskere: Skycleans teknologi kan blive banebrydende for landbrugets klimaproblem

Landbruget råber op: Uden penge fra Christiansborg går vi glip af en teknologisk revolution 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch