Flere partier åbner op for statsstøtte til Skyclean

Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre er åbne for at poste statslig støtte ind i Skyclean-projekt. 400 mio. kr. er nødvendigt for at få Skyclean videre fra forskningslaboratoriet, mener manden bag.
Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Flere partier som Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre er åbne for at bevilge statslige midler til Skyclean-projektet, der potentielt kan halvere landbrugets CO2-udslip samt omdanne halm og fiberfraktioner til klimaneutralt flybrændstof.

Manden bag Skyclean, Henrik Stiesdal, mener, at der skal rejses mindst 400 mio. kr. til et demonstrationsanlæg, der skal få Skyclean fra forskningslaboratoriet til det store marked med klimaneutrale energikilder.

Det skriver Finans.

Thomas Danielsen, klimaordfører i Venstre, mener, at landbruget er en af de sektorer, som skal bidrage til klimamålsætningen. Derfor skal staten også hjælpe landbruget med økonomisk støtte til nye teknologier som Skyclean.

"Vi kan ikke tillade os at hænge i bremsen, så derfor skal der hurtigst muligt afsættes en økonomisk ramme til at medfinansiere de nye teknologier og virkemidler, der kan bidrage til klimamålsætningen," siger Thomas Danielsen til Finans.

I følge Morten Messerschmidt, klimaordfører for Dansk Folkeparti, er potentialet i Skyclean åbenlyst, men der er en forudsætning, som skal være på plads.

"Forudsætningen er, at der også kommer privat kapital på banen. Ellers bliver det et statsligt projekt, og det er ikke hensigten," siger Morten Messerschmidt til Finans.

Radikale Venstres klimaordfører Ida Auken er positiv for forslaget, men mener også, at 400 mio. kr. i statslig støtte er for meget, hvis staten skal finansiere det alene.

Forskere: Skycleans teknologi kan blive banebrydende for landbrugets klimaproblem

Mand bag ny teknologi på udkig efter millioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også