AgriWatch

Lego-ejer tabte 4,5 mio. kr. på Schelenborg Gods

Sidste år havde Schelenborg Gods et underskud på 4,5 mio. kr. før skat. Godset har i 11 af de sidste 15 år generet et underskud på samlet 77,1 mio. kr.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det kan være svært at tjene penge på landbrugsdrift.

Det har Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen også måttet sande. Han ejer igennem Kirkbi Schelenborg Gods. Sidste år kom godset ud med et minus på 4,5 mio. kr. før skat. Et beløb, som Kjeld Kirk, kan trække fra i skat fra Kirkbi-koncernen, skriver Ekstra Bladet, som har kigget på godsets regnskaber.

Ifølge mediet har Kjeld Kirk Kristiansen investeret betydelige summer i bygninger og material i form af landbrugsmaskiner til godset. Sidste år steg materielle anlægsaktiver med omkring 45 mio kr. i 2018, så de sammenlagt talte 254,8 mio kr., skriver Ekstra Bladet.

Mediet skriver også, at Kjeld Kirk Kristiansen måtte tilføre godset 115 mio. kr. sidste år for at holde gang i driften.

Diskret rigmand er køber af Aalholm Gods

Historisk lollandsk gods solgt

Kallehave efterlyser målinger, åbenhed og ærlighed om udledning af kvælstof og fosfor 

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch