AgriWatch

Nordjysk minkavler vil udvide produktionen

Søndervang Pelsfarm har i årevis været involveret i en retssag om en mulig udvidelse af bedriften. Sagen bliver afgjort i Højesteret i december.

Foto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Det nordjyske minkavlerselskab, Søndervang Pelsfarm, har fire minkfarme, og trods krisen i branchen er selskabet klar til at udvide produktionen, hvis prisen igen begynder at stige.

Det skriver Nordjyske.

Allerede i 2013 ansøgte selskabet om tilladelse til at udvide produktionen, men den afgørelse er siden blevet en sag for de danske domstole. Først fik Søndervang Pelsfarm godkendt udvidelsen, men naboer klagede over den afgørelse, og efter en årelang sagsbehandling fik minkselskabet i stedet et afslag. Siden har selskabet klaget over den afgørelse, og i december fælder Højesteret den afgørende dom.

Lykkedes det at få godkendelsen, er nordjyderne klar til at udvide produktionen.

"Men priserne kan begynde at stige igen. Derfor håber jeg på at vinde i Højesteret, så jeg kan udvide, så snart udviklingen vender," siger selskabets majoritetsejer Robert Nielsen til det nordjyske medie.

Søndervang Pelsfarm kom ud af 2018 med et underskud på 2,1 mio. kr., men egenkapitalen var stadig velpolstret med 20,3 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch