AgriWatch

Svineproducent: "Vi får 100.000 kr. mere, end vi gjorde for et år siden"

Svineproducent Jens Gammelgaard er en glad mand, hver gang lastbilen kører fra gården med grise til slagteriet. Sammenlignet med sidste år ryger der 100.000 kr. mere på bankbogen, når lastbilen har forladt gården.

Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix

Svineproducenterne har kronede dage med den høje notering, som fra uge 46 runder 13,60 kr. pr. kilo.

Det gælder også for Jens Gammelgaard, som driver en større besætning ved Odder.

Til tv2.dk fortæller han, at der økonomisk er en verden til forskel fra sidste år til den pris, han og kollegerne får i dag.

"Når der kører en lastbil fra gården, får vi 100.000 kr. mere, end vi gjorde for et år siden," siger han til mediet og tilføjer:

"Jeg har været landmand i 40 år, og det værste år for mig var sidste år, hvor kornet til foder var dyrt, mens kødet var billigt, når det skulle sælges," siger Jens Gammelgaard.

Han driver en bedrift på 1.200 årssøer i et produktionsanlæg fra 2014, der producerer 40.000 smågrise. De 26.000 bliver færdigproduceret til slagt, og de resterende sælges til anden aftager i Østjylland.

Svinenotering tager stort spring frem - men falder frem mod jul

Kina åbner igen for canadisk svinekød

Dansk Økojord jagter storinvestor 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch