AgriWatch

Svinenotering tager stort spring frem - men falder frem mod jul

Nok en gang stiger svinenoteringen og denne gang med 40 øre. Op mod jul falder noteringen dog. Det skriver Danish Crown, der ganske usædvanligt har afsløret noteringen for de kommende otte uger.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En usædvanlig markedssituation betyder, at Danish Crown allerede nu kan afsløre, hvordan svinenoteringen bliver den resterende del af året.

Det skriver Danish Crown i en meddelelse.

Fra næste uge - uge 46 - stiger noteringen med 40 øre til 13,60 kr., og der bliver den i fire uger, inden den falder op mod jul.

I uge 50 lyder noteringen på 13,30 kr., mens den falder til 13,00 kr. i uge 51, 52 og 1. Noteringerne er dog fastsat med forbehold for væsentlige markedsændringer, skriver andelskoncernen.

"Transporttiden til Kina betyder, at de sidste containere skal afsted fra Europa midt i december for at nå frem til Kina, inden de fejrer deres nytår i slutningen af januar. Samtidig topper den europæiske julehandel præcis på samme tidspunkt i december, og derfor har der været rift om alle de varer, vi har til rådighed de kommende fire uger. Derfor ved vi faktisk også, hvad vi får for vores varer, og så kan vi lige så godt melde noteringen ud," siger Søren F. Eriksen, der er adm. direktør for Danish Crown Pork, i meddelelsen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch