AgriWatch

Mette Frederiksen: Jordudtagning er en ualmindelig god idé

Udtagning af landbrugsjord er ifølge statsministen den helt rigtige vej at gå i regeringens klimapolitik, og landmanden skal kompenseres, hvis staten ønsker hans jord. Finansieringen er dog fortsat uklar.

Mette Frederiksen sammen med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/FREELANCE / FREELANCE

Debatten om udtagning af lavbundsjorde er rykket ind i forhandlingslokalerne på Christiansborg, hvor der i øjeblikket bliver forhandlet om en pulje øremærket jordudtagning.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) til AgriWatch på Landbrug & Fødevareres delegeretmøde, hvor hun onsdag holdt tale.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch