AgriWatch

Novo Nordisk Fonden har kastet 700 millioner efter forskning i fødevarer og landbrug

På godt seks måneder har Novo Nordisk Fonden bidraget med 700 mio. kr. til forskning i grøn omstilling inden for fødevarer og landbrug. Frem mod 2023 skal det være fondens nye indsatsområde, lyder det.

Claus Felb, chef for biotekforskning i Novo Nordisk Fonden (tv.), fortæller, at fonden er klar til at lade "en væstenligt" del af de 5 mia. kr. Novo Nordisk Fonden årligt investerer gå til forskning i nye løsninger inden for bl.a. fødevareproduktion. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Forskning inden for grøn omstilling af fødevarer og landbrug har frem mod 2023 massive investeringer i vente fra Novo Nordisk Fonden. Den erhvervsdrivende fond har nemlig besluttet, at netop det område skal være fondens nye indsatsområde. Og allerede i løbet af det sidste halve år har den skudt 700 millioner afsted mod formålet.

Det skriver Berlingske. Claus Felby, chef for biotekforskning i Novo Nordisk Fonden, fortæller, at fonden er klar til at lade "en væstenligt" del af de 5 mia. kr. Novo Nordisk Fonden årligt investerer gå til forskning i nye løsninger inden for bl.a. fødevareproduktion.

"Vi har taget udgangspunkt i de globale udfordringer med bæredygtighed. I den grønne omstilling, der skal til, skal vi også have økonomisk aktivitet og et samfund, vi kan leve i. Prognoserne viser, at vi skal skaffe mad til ni til ti mia. mennesker, samtidig med at vi skal sørge for miljøet, for rent vand og for at reducere CO-udslippet og erstatte de fem kubikkilometer olie, verden bruger hvert år. Det er ikke noget, Novo Nordisk Fonden kan løse alene, men vi kan støtte forskning, som kan bidrage til det inden for de her områder," siger Claus Felby til Berlingske.

Her fortæller biotekforskningschefen videre, at de projekter, Novo Nordisk Fonden vil investere i, bliver meget løsningorienterede. Han peger på, at særligt bæredygtige måder at skaffe protein på bliver et fokus.

Medie: Landbrugsstøtte i Østeuropa ramt af korruption 

Udenlandsk investeringsselskab fortsætter købsoffensiv i dansk landbrug 

Rapport: Investeringer i agrifood tech-startups er steget med over 500 pct. siden 2012 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch