AgriWatch

Storbonde taber sag mod kommune

Vejdirektoratet blåstempler, at Vejen Kommune har eksproprieret storbonden Martin Lund Madsens jord i forbindelse med vejbyggeri.

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

En flere år lang vejstrid mellem storbonde Martin Lund Madsen og Vejen Kommune er onsdag faldet ud til kommunens fordel. 

Vejdirektoratet har afgjort, at Vejen Kommune har handlet efter bogen, da den besluttede at ekspropriere storbonde Martin Lund Madsens jord, da der skulle bygges en ny vej.

Det oplyser Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

For et år siden blev det ellers afgjort i Højesteret, at ekspropriationen af hans jord var ulovlig. Men det var på et andet grundlag. Ekspropriering er, når en offentlighed myndighed overtager privat jord.

Banedanmark og Vejen Kommune foretog i første omgang ekspropriationen efter loven om elektrificering af jernbanenettet, fordi vejen fører hen over en jernbanebro.

Men efter dommen i Højesteret valgte Vejen Kommune i stedet at ekspropriere vejen efter en paragraf i vejloven. 

Den afgørelse har Martin Lund Madsen klaget over, og det er i den sag, at Vejdirektoratet nu har blåstemplet kommunens afgørelse. 

Martin Lund Madsen har det seneste år spærret den pågældende vej - den 1,4 kilometer lange Skovgårdsvej - med sandsække og halmballer. Han vil have kommunen til at fjerne vejen.

Kommunen varsler, at den på bagkant af afgørelsen vil åbne vejen igen. Det ventes at ske inden for kort tid. 

"Det har været en lang proces, og vi er glade for, at vejen nu åbnes igen," siger borgmester Egon Fræhr (V). 

"Ikke mindst af hensyn til borgerne i Askov, som har været hårdt ramt af den tunge trafik gennem byen, men også af hensyn Vejen Kommunes infrastruktur," siger han i en pressemeddelelse. 

Det er muligt at indbringe afgørelsen fra Vejdirektoratet til domstolene.

Storbonde om vejspærring: Jeg tager én for holdet

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch