Bunker af bacon hober sig op i USA

De amerikanske svinekødsdepoter er de største i 48 år, men efterspørgslen på individuelle stykker kød fra grisen udebliver trods afrikansk svinepest i Kina.
Foto: Rune Pedersen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Pedersen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I USA har de tonsvis af bacon, men meget af det ligger på lagre, fordi der ingen aftagere er til det. Helt konkret drejer det sig om godt 18.000 ton af det svinekød, der brugs til fremstilling af bacon, skriver Bloomberg.

Oplysningerne stammer fra amerikanske regeringsdata, som blev frigivet tirsdag. Opgørelsen blev foretaget den 30. september og viste, at det var det største lager siden 1971.

Ophobningen skyldes, at svineproduktionen i USA steg kraftigt i løbet af sommermånederne og gennem september, fortæller Dennis Smith, seniorkontor i Archer Financial Services Inc. Bellies til mediet.

Svineproducenterne begyndte at udvide deres besætninger med en forventning om, at efterspørgslen fra Kina vil stige, efter at afrikansk svinepest har aflivet over 200 mio. svin, men den er udeblevet.

Trods kinesernes hungeren efter svinekød er det vanskeligt at komme af med kødet fra lagerne, da Kina for det meste køber slagtekroppe, som de efterfølgende behandler indlands.  

"Teorien er, at hvis vi fortsætter med at eksportere opdelte slagtekroppe til Kina, vil det skabe en mangel," siger Dennis Smith.

Den amerikanske svinebestand voksede ifølge Bloomberg til 77.7 mio. styks, hvilket er rekord højt. Landet har ikke haft en større bestand siden 1943, viser de nyeste data fra det amerikanske landbrugsministerium.

Banebrydende forandring rammer food tech: Danske virksomheder kan gribe chancen eller blive sat af i global konkurrence

Danish Crown 16-dobler eksporten til Kina

Tyskland producerer mindre svinekød

Afrikansk svinepest sender europæiske svinepriser i vejret 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også