AgriWatch

Banebrydende forandring rammer food tech: Danske virksomheder kan gribe chancen eller blive sat af i global konkurrence

FRA GRIS TIL PØLSE: Danske food tech-virksomheders position som verdensførende kan blive truet af ny teknologi og udenlandske spillere, der er i gang med at vende slagteriindustrien på hovedet. Danske virksomheder skal med på vognen for ikke at blive efterladt på perronen, lyder det fra Teknologisk Institut.

Hvis danske food tech-virksomheder skal vinde i den globale konkurrence, skal de udvikle løsninger, hvor menneskehænder og -hjerner skal erstattes af smarte robotter og kunstig intelligens, mener Lars Hinrichsen, direktør for DMRI. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

De traditionelle food tech-virksomheder må ikke tro, det er en badeferie at forblive verdensførende inden for innovation og førsteklasses teknologiske løsninger til blandt andet slagterier.

Når de skuer ud i horisonten, kan virksomhederne ifølge Lars Hinrichsen, der er direktør for Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut, ane en flodbølge af ny teknologi og nye konkurrenter, der kommer brølende imod dem. Og hvis de slipper speederen og sætter sig til rette i liggestolene, går de fra at være branchens strandløver til strandvaskere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch