AgriWatch

Banebrydende forandring rammer food tech: Danske virksomheder kan gribe chancen eller blive sat af i global konkurrence

FRA GRIS TIL PØLSE: Danske food tech-virksomheders position som verdensførende kan blive truet af ny teknologi og udenlandske spillere, der er i gang med at vende slagteriindustrien på hovedet. Danske virksomheder skal med på vognen for ikke at blive efterladt på perronen, lyder det fra Teknologisk Institut.

Hvis danske food tech-virksomheder skal vinde i den globale konkurrence, skal de udvikle løsninger, hvor menneskehænder og -hjerner skal erstattes af smarte robotter og kunstig intelligens, mener Lars Hinrichsen, direktør for DMRI. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

De traditionelle food tech-virksomheder må ikke tro, det er en badeferie at forblive verdensførende inden for innovation og førsteklasses teknologiske løsninger til blandt andet slagterier.

Når de skuer ud i horisonten, kan virksomhederne ifølge Lars Hinrichsen, der er direktør for Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut, ane en flodbølge af ny teknologi og nye konkurrenter, der kommer brølende imod dem. Og hvis de slipper speederen og sætter sig til rette i liggestolene, går de fra at være branchens strandløver til strandvaskere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch