Dansk mælkeproduktion inspirerer japanerne

En delegation fra Japan fik under et besøg i Danmark input til, hvordan det asiatiske land kan udvikle sin mælkeproduktion. Japanerne hæftede sig blandt andet ved omstillingsevnen hos en økologisk mælkeproducent.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Japanske mælkeproducenter kan lære meget af deres danske kollegaer, som vil gavne dem i forhold til at udvikle landets mælkeproduktion.

Det konstaterede Yoji Muto, der er formand for det japanske parlaments landbrugs- og fødevareudvalg, da han sammen med en delegation af politikere og ambassadefolk fra sit hjemland besøgte en dansk økologisk mælkeproducent.

Formanden fortæller til Seges, at han ser store fordele i en praktisk tilgang til at klare landbrugets udfordringer.

"Problemerne er i marken og i stalden, og der finder man også løsningerne. Danmark har en meget avanceret, og stigende, mælkeproduktion og er en af de store eksportører af mejeriprodukter. Jeg besøgte en dansk mælkeproducent for at finde ud af hemmelighederne bag den danske succes og løsningerne på de udfordringer, den japanske mejeribranche står over for," sagde Yoji Muto, der blandt andet bed mærke i omstillingsevnen hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre, som delegationen besøgte.

Japaneren hæftede sig ved punkter som forståelsen for at respondere på forbrugernes og samfundets krav som miljø og dyrevelfærd samt fokusset på bæredygtighed, den danske arbejdstid og den generelle organisering på arbejdsmarkedet.

Norsk mælkeproduktion reduceres med 100 millioner liter og betyder fyringer

Cimbria ser store muligheder i Algeriet

Naturmælk forudser omsætningsfremgang: Vokser med 5-6 pct. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også