AgriWatch

Cimbria ser store muligheder i Algeriet

Det nordafrikanske land arbejder på at modernisere landets landbrugs- og fødevaresektor for at sikre en højere grad af selvforsyning. Det åbner muligheder for den store siloproducent Cimbria.

Foto: PR-foto Cimbria

Cimbria, som laver industrielle anlæg til behandling af korn- og frøafgrøder, har spottet et fremtidigt vækstmarked i Algeriet i Nordafrika.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Algeriet er et vigtigt marked for os. Landet er den fjerde største økonomi på det afrikanske kontinent og er en meget stor importør af korn, hvor der skal bygges siloanlæg til opbevaring. Vi har flere anlæg på vej, som forventes færdige i 2020. Algeriet planlægger forbedringer inden for landbrugstekniker, hvilket har stor interesse for os. Vi har nu bearbejdet dette marked i fem år og har solgt anlæg inden for såsæd samt rengøring og pakning af krydderier," siger salgschef Ole Haubro i meddelelsen.

Ifølge Nordjyske ligger det i kortene, at Cimbria inden længer underskriver en kontrakt på en større ordre til samlet fem millioner euro - altså i omegnen af 37,5 mio. kr.

L&F: Danske løsninger er eftertragtede

Ifølge Landbrug & Fødevarer ønsker den algierske regering at modernisere landets landbrugs- og fødevaresektor for at sikre en højere grad af selvforsyning. Derfor har landets regering vedtaget en ny strategi, der skal åbne op for flere private investeringer i fødevaresektoren. Fokus er på produktion af mælk, korn, tørgrøntsager, rødt og hvidt kød, frugt og fisk i dambrug.

"Danmark er verdenskendt for en effektiv og højteknologisk landbrugs- og fødevareklynge, og de danske virksomheder kan bidrage til moderniseringen af Algeriets landbrugs- og fødevaresektor. Danske løsninger kan øge udbyttet på markerne og i staldene samt skabe merværdi gennem bedre forædling af råvarerne," siger Kenneth Lindharth Madsen, handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

Algeriet har et landbrugsareal på 8,4 millioner hektar, hvilket svarer til ca. 3,5 pct. af landets totale overflade. Landbruget udgør 13 pct. af Algeriets BNP og beskæftiger 14 pct. af landets arbejdsstyrke, skriver L&F.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch