230 skotske selskaber har hævet mælkeproduktionen trods dalende efterspørgsel

Produktionen af skotsk mælk er hævet med 25 pct., selvom efterspørgslen de seneste fem år har været faldende. Som resultat transporterer aftageren, hvad der svarende til 33 liter ekstra mælk for hver person i Skotland til mejerier i England, lyder det fra chef for mælkeforsyningen i mejeriet Müller.
Foto: Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Selvom efterspørgslen på frisk mælk har været dalende de sidste fem år, har det ikke haft effekt på produktionen hos de 230 mælkeproducenter, som leverer til det britiske mejeri Müller. Snarere tværtimod: Produktionen hos mejeriets producenter er steget med 25 pct. i samme periode. 

Det skriver Landbrugsavisen på baggrund bl.a. Farmers Weekly

Den stigende produktion er et dyrt problem for Müller.

"Som resultat af denne stigning transporterer Müller 180 millioner liter mælk hvert år - svarende til 33 liter af ekstra mælk for hver person i Skotland - til vores mejerier i England, hvor vi kan finde afsætning til det", udtaler Rob Hutchinson, chef for mælkeforsyningen i Müller Milk & Ingredients, ifølge mediet.

Hvad løsningen bliver på den unødvendige ekstraproduktion hos leverandørerne, ved mælkeforsyningschefen endnu ikke. Ifølge flere britiske medier udtaler Rob Hutchinson, at svaret ikke nødvendigvis er opsigelser alene.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også