Danske Bank: Brexitaftale skubber blot usikkerheder

Mange problemer bliver ikke løst ved en brexitaftale, da meget skal forhandles efterfølgende, mener senioranalytiker fra Danske Bank. De fremtidige handelsforhold skal blandt andet først forhandles efterfølgende, hvilket stadig vil give usikkerheder i landbrug- og fødevareerhvervet.
Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix

Dansk erhvervsliv vil stadig stå med den langsigtede usikkerheder, selv om det skulle lykkes den britiske premierminister Boris Johnson at få opbakning fra sit eget parlament til brexitaftalen.

Sådan lyder det fra Danske Bank i Finans.

"Der er mange problemer for specifikke brancher, der ikke for alvor bliver løst af, at man bliver enige om at gøre boet op. Hvis briterne får en aftale, og de vågner op udenfor EU den 1. november, så er der en ny deadline i udgangen af 2020. Her skal man have forhandlet den langsigtede aftale på plads, og her er der også mange ting, som kan gå galt," siger Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker fra Danske Bank.

En af de brancher, der stadig vil stå hen i det uvisse, er landbrug- og fødevareerhvervet. For der ligger kun en kort hensigtserklæring, der udstikker retningslinjerne for det fremtidige handelsforhold.

Der står blandt andet ikke noget detaljeret omkring fødevarestandarter i det omtrent 12 sider lange dokument.

Brexitaftale er på plads

Britisk mejeriforening advarer mod milliardtab ved "no deal" brexit 

Britisk svineorganisation advarer mod told 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også