AgriWatch

Landbruget langt fra mål om bedre dyrevelfærd i svinestalde

I 2020 skulle mindst ti pct. af søerne gå fri, når de føder og opfostrer deres grise. Men ifølge Landbrugsstyrelsen er det tal blot 2,3 pct. i dag.

Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) var blandt bagmændene bag bedre dyrevelfærd i de danske svinestalde. En af målsætningerne var, at mindst ti procent af diegivende søer skal gå fri i farestalden i 2020.

Men for nuværende er det tal omkring 2,3 pct. ifølge Landbrugsstyrelsen,skriver Altinget.

Det får Dyrenes Beskyttelse til at kræve et forbud.

"Vi må simpelthen indse, at vi ikke bare kan fortsætte som hidtil og overlade det her til markedskræfter og frivillige aftaler. Det vidner det her tal jo om. Det skal simpelthen forbydes, ligesom det for eksempel er gjort i Norge og Sverige," siger Birgitte Iversen Damm, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse til Altinget.

Formand for Seges Svineproduktion Christian Fink Hansen forklarer overfor mediet, at målsætningen formentlig ikke er opfyldt grundet den pressede økonomi for mange svineproducenter. Og han mener, at det har været svært at få finansiering.

Kommuner har svært ved at afvise udvidelser af svineproduktioner

Ny svinestald giver plads til tre gange så stor kapacitet 

Skov-direktør: Stort potentiale i ventilationsopkøb 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch