AgriWatch

Landbruget langt fra mål om bedre dyrevelfærd i svinestalde

I 2020 skulle mindst ti pct. af søerne gå fri, når de føder og opfostrer deres grise. Men ifølge Landbrugsstyrelsen er det tal blot 2,3 pct. i dag.

Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) var blandt bagmændene bag bedre dyrevelfærd i de danske svinestalde. En af målsætningerne var, at mindst ti procent af diegivende søer skal gå fri i farestalden i 2020.

Men for nuværende er det tal omkring 2,3 pct. ifølge Landbrugsstyrelsen,skriver Altinget.

Det får Dyrenes Beskyttelse til at kræve et forbud.

"Vi må simpelthen indse, at vi ikke bare kan fortsætte som hidtil og overlade det her til markedskræfter og frivillige aftaler. Det vidner det her tal jo om. Det skal simpelthen forbydes, ligesom det for eksempel er gjort i Norge og Sverige," siger Birgitte Iversen Damm, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse til Altinget.

Formand for Seges Svineproduktion Christian Fink Hansen forklarer overfor mediet, at målsætningen formentlig ikke er opfyldt grundet den pressede økonomi for mange svineproducenter. Og han mener, at det har været svært at få finansiering.

Kommuner har svært ved at afvise udvidelser af svineproduktioner

Ny svinestald giver plads til tre gange så stor kapacitet 

Skov-direktør: Stort potentiale i ventilationsopkøb 

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch