AgriWatch

Britisk regering: Svinepest rammer formentlig inden for et år

Der er ifølge regeringen overvejende sandsynligt, at afrikansk svinepest bryder ud i Storbritannien. Brancheforening for svineproducenter opfordrer til handling.

Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Inden for et år er det overvejende sandsynligt, at afrikansk svinepest bryder ud i Storbritannien. Det vurderer den britiske regering ifølge landbrugsminister George Eustice.

Det skriver National Pig Association (NPA) på sin hjemmeside.

"Storbritanniens risikoniveau er i øjeblikket vurderet til medium, hvilket betyder, at et udbrud er forventet inden for et år," skriver George Eustice i en skriftlig respons til formanden for brancheforeningen NPA, Richard Lister.

NPA opfordrer i kølvandet på den opsigtsvækkende kommentar de engelske myndigheder til at styrke beredskabet.

Den britiske vurdering har tidligere vurderet, at et udbrud af afrikansk svinepest vil koste kongeriget omkring 90 mio. pund, men det mener NPA er en ekstremt undervurderet estimering.

Tidligere på måneden kunne AgriWatch fortælle, at svinepest i Danmark vil medføre en regning på minimum 2 mia. kr., hvoraf svineproducenterne vil stå med størstedelen af tabet.

Nye tal: Svinepest i Danmark vil koste mindst 2 mia kr på en måned

Dansk forsvar mod svinepest står stærkt – ingen ved, om det holder

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch