AgriWatch

Topdanmark: Forsikring mod svinepest vil være for dyrt for landmændene

Det danske landbrug er i fuldt beredskab i frygt for, at afrikansk svinepest træder ind over landegrænsen. Trods efterspørgsel vil forsikringsselskabet Topdanmark umiddelbart ikke tilbyde forsikring mod sygdommen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På trods af intens frygt for at den afrikanske svinepest skal indtage Danmark, ser det ikke ud til, at landmændene skal kunne forsikre sig mod sygdommen. Topdanmark, som for nylig lancerede afgrødeforsikring, har nemlig ikke tænkt sig at gå ind på markedet for forsikring mod svinepest.

"Der er efterspørgsel på en forsikring mod svinepest, og vi har også kigget på det. Vi må dog konstatere, at den økonomiske konsekvens for en landmand i tilfældet af svinepest - men også for det samlede erhverv og for Danmark - vil være en kæmpe økonomisk byrde. Den forsikringspræmie, landmændene skulle betale, ville være så stor, at de fleste landmænd nok ikke ville være interesserede," siger Topdanmarks landbrugschef, Preben Rasmussen, til AgriWatch og fortsætter:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch