AgriWatch

Topdanmark: Forsikring mod svinepest vil være for dyrt for landmændene

Det danske landbrug er i fuldt beredskab i frygt for, at afrikansk svinepest træder ind over landegrænsen. Trods efterspørgsel vil forsikringsselskabet Topdanmark umiddelbart ikke tilbyde forsikring mod sygdommen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På trods af intens frygt for at den afrikanske svinepest skal indtage Danmark, ser det ikke ud til, at landmændene skal kunne forsikre sig mod sygdommen. Topdanmark, som for nylig lancerede afgrødeforsikring, har nemlig ikke tænkt sig at gå ind på markedet for forsikring mod svinepest.

"Der er efterspørgsel på en forsikring mod svinepest, og vi har også kigget på det. Vi må dog konstatere, at den økonomiske konsekvens for en landmand i tilfældet af svinepest - men også for det samlede erhverv og for Danmark - vil være en kæmpe økonomisk byrde. Den forsikringspræmie, landmændene skulle betale, ville være så stor, at de fleste landmænd nok ikke ville være interesserede," siger Topdanmarks landbrugschef, Preben Rasmussen, til AgriWatch og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Cheføkonom: Flere landbrug bliver skubbet hen mod kanten

De stigende omkostninger presser nu efterhånden danske landmænd så meget, at det er alvorligt, ifølge cheføkonom i L&F. Tre kriser oveni hinanden og eksploderede energipriser tvinger landmænd til at sende omkostningerne videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch