AgriWatch

Kinas største foderproducent bygger svinefarme i naboland med svinepest

Investeringer i svineproduktion skal supplere New Hope Groups foderproduktion i Vietnam.  

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Den afrikanske svinepests hærgen i Vietnam holder ikke Kinas største fodervirksomhed New Hope Group fra at investere i tre nye svinebesætninger i nabolandet. Det skriver Reuters.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Gårdene skal tilsammen producere 930.000 svin hvert år, og det forventes, at byggeriet står færdig i 2021.

New Hopes investeringer i nabolandet kommer mens ikke kun Vietnam, men også Kina og en række andre asiatiske lande er ramt af den afrikanske svinepest. Det faktum, at et stort antal svin allerede har måtte lade livet grundet sygdommen, lader ikke til at afskrække den kinesiske virksomhed, som kom med følgende melding, da aftalen med de vietnamesiske myndigheder blev underskrevet.

"Virksomheden ser en mulighed for at opgradere svineopdræt i Vietnam".

Tidligere er New Hopes investeringer i Vietnam opgjort til 163,5 mio. dollar eller 1,1 mia. kr. De nye investeringer skal supplere virksomhedens foderproduktion i Vietnam. I alt solgte New Hope ifølge årsrapporten 2,55 mio. svin og 17,04 mio. ton foder i 2018.

Svinepest i danskejet landbrug i Ukraine

Vestjysk Bank nyder godt af højere svinepriser 

Svinepest udraderer Kinas besætning - danske landmænd profiterer

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch