AgriWatch

"Hvis vi skal sikre økonomisk velstand, skal vi kunne tiltrække arbejdskraft udefra"

Landbruget mangler ansatte, og det har fået mange til at finde medarbejdere i Østeuropa. Den demografiske udvikling kan dog på sigt gøre det nødvendigt at rekruttere fra lande udenfor Schengen, påpeger danske landmænd.

Danske landmænd må i stigehde grad konkurrere med kollegaer fra Polen og Tyskland om arbejdskraft, da flere EU-lande mangler ansatte i Landbruget. | Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Små og lyserøde ligger de der på stribe med trynen fast omsluttet soens patter. Pattegrisene er ikke mange dage gamle og befinder sig stadig i farestalden, hvor lugten af ammoniak er stærk, og hvor fluerne sværmer om søerne, der ligger fikseret på siden, så de ikke træder smågrisene ihjel.

Det er her, 26-årige Dagnija Mileskaite har sin daglige gang. Hun har ansvaret for de nyfødte pattegrise fra fødslen og de første fire til fem dage i grisestalden, der ligger i det nordjyske Han Herred tæt på Fjerritslev.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch