Efter 106 år: Familievirksomhed overdrages til nye ejere

Maskinforretningen Johs. Mertz får efter 106 år nye ejere, der ikke bærer det samme efternavn som forgængeren. Den bedst mulige konstellation, mener den sælgende part.
Foto: PR/Johannes Mertz
Foto: PR/Johannes Mertz

Tredje generation blev den sidste i familievirksomheden Johs. Mertz, der nu får nye ejere i form af maskinforretningens adm. direktør Christian Holst og økonomichef Gert Klitgaard.

Efter 106 år i Mertz-familien overdrager Per Mertz nu selskabet til nye ejere, og det er den "bedst tænkelige konstellation for fremtiden", siger han til Maskinbladet.

"Det havde selvfølgelig været sjovt, hvis firmaet kunne være blevet i familien, men vores to døtre Christine og Anne har som henholdsvis revisor og sygeplejerske valgt andre løbebaner, og det har aldrig været meningen at "presse" dem til at overtage Mertz. Så jeg har gennem længere tid og nu 40 år i firmaet vænnet mig til tanken om, at det en dag skal videre på andre hænder," siger Per Mertz til mediet.

Christian Holst blev ansat som adm. direktør i 2015 og har siden 2017 ejet 10 pct. af selskabet, mens Gert Klitgaard indtrådte stillingen som økonomichef i 2019.

Maskinforretningen, der sælger New Holland-traktorer, kunne i det seneste regnskabsår 2021 præsentere en bruttofortjeneste på 35,3 mio. kr. og en bundlinje på 3,7 mio. kr.

Selskabet har en egenkapital på 15,4 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også