AgriWatch

Novozymes løftes af vækst inden for landbrug og foder i tredje kvartal

Samlet set steg Novozymes' overskud mere end ventet i tredje kvartal 2021, men væksten inden for landbrug og foder var ikke så høj som ventet.

Foto: PR / Novozymes

Novozymes' salg inden for forretningsområdet Landbrug, dyrefoder og -ernæring steg i andet kvartal 16 pct. organisk, og omsætningen endte på 430 mio. kr.

Og det er en skuffelse i forhold til, hvad analytikerne havde ventet. De havde set en endnu højere organisk vækst på 21,2 pct. og en omsætning i divisionen på 452 mio. kr. ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Novozymes.

Divisionen, der omfatter salg af foderenzymer, mikroorganismer og sundhedsprodukter til akvakultur og landbrug, leverede i kvartalet sidste år et fald i den organiske vækst på 19 pct., og omsætningen endte på 374 mio. kr.

Væksten er i tredje kvartal ifølge Novozymes primært drevet af en stærk udvikling i Animal Health & Nutrition, idet sidste års svære sammenligningsgrundlag blev lettere.

Landbrug klarede sig også godt med en tæt ved tocifret vækst i kvartalet, skriver Novozymes.

Overskud steg mere end ventet

Novozymes kom ud af tredje kvartal 2021 med et overskud på 843 mio. kr. mod ventede 721 mio. kr. ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Novozymes selv. Overskuddet endte på 711 mio. kr. i den tilsvarende periode i 2020.

Selskabets omsætning lød på 3761 mio. kr. i kvartalet mod ventede 3689 mio. kr., mens den organiske vækst steg med 7 pct. Her havde analytikerne ventet en stigning på 5,4 pct.

I månederne juli, august og september 2020 endte toplinjen på 3431 mio. kr., og den organiske vækst faldt 3,0 pct.

I tredje kvartal i år landede driftsoverskuddet (EBIT) på 1095 mio. kr., hvilket svarer til en EBIT-margin på 29,1 pct.

Analytikerne havde ventet et driftsresultat på 929 mio. kr. og en EBIT-margin på 25,2 pct.

I kvartalet i 2020 fik Novozymes et plus på driften på 894 mio. kr., hvilket svarede til en margin på 26,1 pct.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch