AgriWatch

Novozymes-optakt: Divisionen for landbrug og dyresundhed forventes at overraske

Den organiske vækst er tilbage på sporet hos enzym- og ingredienskoncernen Novozymes, vurderer aktieanalytiker fra Sydbank. Især divisionen for landbrug og dyresundhed ser lovende ud.

Foto: Novozymes/PR

Novozymes' finansielle resultater i tredje kvartal 2021 vil blive båret frem af genåbninger efter covid-19, hvilket betyder flere biler på de amerikanske highways, en øget efterspørgsel blandt forbrugerne efter dyrere vaskemidler, åbnede barer og restauranter - og oveni et relativt let sammenligningsgrundlag i forhold til samme kvartal sidste år.

Og dermed vil den organiske vækst komme tilbage på sporet.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, forud for regnskabet, der offentliggøres onsdag morgen.

I divisionen Bioenergi, hvor netop bioethanol har hjemme, viser markedsdata for den amerikanske ethanolproduktion, som udgør omkring halvdelen af den globale ethanolproduktion, en fremgang på 5,6 pct. i tredje kvartal 2021 i forhold til samme periode sidste år.

"Set i forhold til samme kvartal 2019 ligger produktionen fortsat cirka 5 pct. lavere. Vi estimerer en organisk vækst på 5,6 pct. i kvartalet, drevet af genopretningen af ethanolproduktionen i USA," siger Per Fogh.

Dermed ligger Sydbank over et estimat indsamlet af Novozymes selv, hvor analytikerne venter en organisk vækst i Bioenergy på 4,9 pct. og en omsætning på 674 mio. kr.

Dyrere vaskemidler på hylderne

Den største bidragsyder til Novozymes' omsætning er Household Care - eller Vaskemidler - og her ventes sidste års lagernedbringelse i kvartalet at give et let sammenligningsgrundlag for væksten i kvartalet i år.

"Novozymes kunden Proctor & Gamble melder om en lav encifret organisk volumenvækst i vaskemidler, dog ser selskabet fortsat en øget efterspørgsel efter dyrere vaskemidler," skriver Per Fogh og fortsætter:

"Vi forventer, at den fortsatte udrulning af Freshness-produktserien i stigende grad vil bidrag til salgsvæksten, men ser fortsatte covid-19 forstyrrelser på emerging markets presse væksten."

Ifølge estimatet fra Novozymes ventes den organiske vækst at lande på 5,3 pct. og omsætningen på 1277 mio. kr.

Gang i landbrug og dyresundhed

Den helt store positive overraskelse ventes at tilkomme divisionen for landbrug og dyresundhed, Agriculture, Animal Health & Nutrition. Her estimeres en organisk vækst på 21,2 pct. i tredje kvartal i forhold til perioden sidste år.

"Den høje organiske vækst skyldes et let sammenligningsgrundlag fra sidste år, hvor Novozymes var hårdt ramt af lagernedbringelser hos selskabets kunder," lyder det fra Sydbanks aktieanalytiker.

Samlet venter analytikerne, at den organiske vækst i Novozymes vil være på 5,4 pct., og omsætningen vil lande på 3,689 mia. kr.

I Sydbank venter man, at Novozymes vil fastholde sin prognose for året på om en organisk salgsvækst på 4-6 pct. samt en overskudsgrad, EBIT-margin, på omkring 26 pct.

Arla og Danish Crown mister image-momentum

Carlsberg og Arla fastholder pladser på liste over foretrukne arbejdsgivere

Dryk-stifter jubler over landbrugsaftale: "Nok en lidt bitter pille at sluge inde på Axelborg"

Amerikansk bank tror ikke på Novozymes-aktie

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch