Kendt maskinkoncern opkøber italiensk producent af populære gravemaskiner

Målet med købet er ifølge CNH Industrial at få mere kontrol over værdikæden og fremskynde væksten i salget af maskiner inden for koncernens byggesegment.
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS / X06511
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS / X06511

Maskinkoncernen CNH Industrial, som bl.a. ejer Case IH og New Holland, bliver nu en tand større efter at have købt den italienske producent af jordflytningsmaskiner og undervogne Sampierana.

Det skriver CNH Industrial i en pressemeddelelse.

Parterne er blevet enige om en kontant købsaftale, hvor CNH Industrial køber 90 pct. af aktierne i Sampierana for 101,8 mio. euro, hvilket svarer til 757 mio. kr. På samme tid får koncernen komplet kontrol over det nye datterselskab efter fire års ejerskab.

Målet med opkøbet er ifølge CNH Industrial at få mere kontrol over værdikæden og fremskynde vækst i salget af byggemateriel.

"Sampieranas ekstraordinære portefølje styrker vores tilstedeværelse i kritiske markedssegmenter og giver vores forhandlere og kunder adgang til brancheførende produkter understøttet af vores brand, distribution og produktionserfaring," understreger Scott Wine, der er adm. direktør i CNH Industrial.

Top- og bundlinjen bragede frem hos New Holland-ejer i årets andet kvartal

New Holland-direktør forudser stor fremtid for førerløse køretøjer 

Sampierana er særlig kendt for at stå bag gravemaskinemærket Eurocomach, som har opnået stor popularitet i Europa, og CNH Industrial planlægger at integrere produkterne i egen portefølje.

I Danmark er det Ib E. Mortensen AS i Kastbjerg, som siden 2013 har været importør af Eurocomachs mini- og midigravere.

Sampierana har hovedkvarter i Italien, og maskinerne er bygget af komponenter og motorer fra bl.a. Yanmar og Kubota. Selskabet har desuden et datterselskab med produktion i Kunshan i Kina.

Det er ikke længe siden, CNH Industrial sidst lavede et stort opkøb. Tidligere i år meddelte maskinkoncernen, at den ville købe Raven Industries, der producerer præcisionsteknologi til landbrug.

Købet af Sampierana forventes lukket i fjerde kvartal af 2021.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også