AgriWatch

Global leverandør af præcisionsteknologi løftet af landbrugsdivision

Raven Industries, som er ved at blive opkøbt af New Holland-ejeren CNH Industrial, mærkede en betragtelig fremgang i både salg og overskud i andet kvartal af virksomhedens 2021-regnskab. Særligt landbrugsdivisionen trak læsset.

Foto: Thorsen-Teknik / PR

Fremgangen var til at spore i andet kvartal hos den amerikanske storproducent af præcisionsteknologi Raven Industries, som er i gang med at blive opkøbt af New Holland-ejeren CNH Industrial.

Faktisk var der tale om en markant stigning i virksomhedens salg.

Det viser et dugfriskt regnskab fra Raven Industries.

Nettosalget i kvartalet landede således på 114,4 mio. dollar, hvilket svarer til 723,7 mio. kr. - en stigning på 34,3 pct. sammenlignet med samme kvartal i regnskabsåret forinden, oplyser selskabet.

På bundlinjen leverede Raven Industries et overskud på 6,8 mio. dollar (43 mio. kr.) - en stigning på 17,8 pct. i forhold til året før.

Virksomhedens indtjeningen pr. aktie steg til 0,19 dollar, hvilket er 18,8 pct. højere.

Raven Industries er opdelt i de tre divisioner Applied Techonolgy, Engineered Films og Aerostar.

Vækst i landbrugsdivisionen

Det er i Applied Techonolgy, at salget af præcisionsteknologi til det danske marked sker med maskinforretningen Brdr. Toft fra Sabro og Thorsen-Teknik fra Farsø som forhandlere til landbruget.

Her steg omsætningen på globalt plan med 25,6 pct. til 44,6 mio. kr. (282 mio. kr.), mens driftsindtjeningen samtidig steg til 8,5 mio. dollar (53,8 mio. kr.), hvilket var en stigning på 30,6 pct.

Raven Industries oplyser, at resultaterne var præget af investeringer i udvikling, og at salget var ramt af øgede omkostninger som resultat af udfordringer i værdikæden og materialemangel.

Dan Rykhus, der er adm. direktør i Raven Industries, udtaler i forbindelse med en pressemeddelelse, at han er stolt over virksomhedens præstation i første halvdel af regnskabsåret.

"Vores team inden for Applied Technology har udført et stykke fremragende arbejde med at navigere i betydelige udfordringer i forsyningskæden for at drive en omsætningsvækst fra år til år både indenlands og internationalt via vores OEM- og eftermarkedskanaler," siger Dan Rykhus.

Han forventer, at CNH Industrials opkøb af Raven Industries vil være færdiggjort i årets fjerde kvartal.

Børsnoteret præcisionsvirksomhed sluttede året i bakgear 

New Holland-direktør forudser stor fremtid for førerløse køretøjer

Global præcisionsvirksomhed flyvende fra start: Forventer "exceptionelt" år 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch