Global kemikoncerns salg vokser: Gør klar til klimaforandringerne rammer landbruget

Syngenta Group, der er en af verdens største kemikoncerner, så en salgsfremgang på 28 pct. i årets andet kvartal. Koncernens topchef fortæller, at man fokuserer på at lave produkter, som skal hjælpe landmænd med at håndtere klimaforandringerne.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Den schweiziske kemikoncern Syngenta Group, som sigter mod en gigantisk børsnotering til en værdi af 63 mia. kr. senere i år, så sit salg storme frem i andet kvartal af 2021.

Det skriver Reuters.

Sammenlignet med samme periode året før steg salget med 28 pct. til 7,4 mia. dollars, hvilket svarer til 46,8 mia. kr., ifølge den kinesisk-ejede koncern, der melder om stigende efterspørgsel.

På bundlinjen steg driftsresultatet Ebitda med 25 pct. til 1,2 mia. dollars svarende til 7,6 mia. kr. Stigningen skyldes flere faktorer.

For det første har landmændene for alvor fået gang i forbruget og fyldt deres lagre op med frø og pesticider, efter de sidste år reducerede investeringerne markant, skriver Reuters.

På samme tid er efterspørgslen boomet i Kina.

Syngenta solgte også flere af dets biologiske produkter, som giver en højere fortjeneste sammenlignet med konventionelle kemikalier.

Kemikoncernen beretter også om øget efterspørgsel på produkter, som hjælper afgrøder med at overleve klimaforandringerne.

"Vi fokuserer på at udvikle og lancere produkter og tjenester, som gør det muligt for landmænd at dyrke gode afgrøder trods tørke, varme, oversvømmelser, kraftig vind og andre ekstreme vejrforhold," siger Erik Fyrwald, adm. direktør i Syngenta.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også