AgriWatch

Global kemikoncerns salg vokser: Gør klar til klimaforandringerne rammer landbruget

Syngenta Group, der er en af verdens største kemikoncerner, så en salgsfremgang på 28 pct. i årets andet kvartal. Koncernens topchef fortæller, at man fokuserer på at lave produkter, som skal hjælpe landmænd med at håndtere klimaforandringerne.

Foto: Thomas Borberg

Den schweiziske kemikoncern Syngenta Group, som sigter mod en gigantisk børsnotering til en værdi af 63 mia. kr. senere i år, så sit salg storme frem i andet kvartal af 2021.

Det skriver Reuters.

Sammenlignet med samme periode året før steg salget med 28 pct. til 7,4 mia. dollars, hvilket svarer til 46,8 mia. kr., ifølge den kinesisk-ejede koncern, der melder om stigende efterspørgsel.

På bundlinjen steg driftsresultatet Ebitda med 25 pct. til 1,2 mia. dollars svarende til 7,6 mia. kr. Stigningen skyldes flere faktorer.

For det første har landmændene for alvor fået gang i forbruget og fyldt deres lagre op med frø og pesticider, efter de sidste år reducerede investeringerne markant, skriver Reuters.

På samme tid er efterspørgslen boomet i Kina.

Syngenta solgte også flere af dets biologiske produkter, som giver en højere fortjeneste sammenlignet med konventionelle kemikalier.

Kemikoncernen beretter også om øget efterspørgsel på produkter, som hjælper afgrøder med at overleve klimaforandringerne.

"Vi fokuserer på at udvikle og lancere produkter og tjenester, som gør det muligt for landmænd at dyrke gode afgrøder trods tørke, varme, oversvømmelser, kraftig vind og andre ekstreme vejrforhold," siger Erik Fyrwald, adm. direktør i Syngenta.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch