AgriWatch

Børsnotering af schweizisk kemikæmpe i Kina kan blive den største i år globalt set

Den enorme kemikoncern Syngenta, der omsætter for trecifret milliardbeløb årligt, planlægger en børsnotering, som vil værdisætte virksomheden til 376 mia. kr.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Børsnoteringen af den schweiziske kemikoncern Syngenta vil med stor sandsynlighed blive årets største globalt målt på værdien af de aktier, som sættes til salg offentligt. Det erfarer Reuters.

Rygterne har boblet længe, og nu ser det ud til, at Syngenta om kort tid – måske så tidligt som i næste uge – offentliggør målet.

Hvis man skal tro nyhedsbureauets kilder, som angiveligt har direkte kendskab til Syngentas planer for børsnoteringen, vil virksomheden rejse 10 mia. dollars (63 mia. kr.) på Shanghai
Stock Exchanges Star Market – en pendant til Nasdaq i USA.

Det værdisætter virksomheden til 60 mia. dollars, hvilket svarer til 376 mia. kr. Til sammenligning gav Chemchina, der er ejet af den kinesiske stat, blot 43 mio. dollars, da det købte Syngenta i 2017.

Kemigigant nærmer sig børsnotering efter langt tilløb 

Ud over at notere Syngenta i Kina, ser man også på muligheder i, at virksomhedens aktier eventuelt skal handles på andre børser senere. F.eks. i Zürich, London eller New York, skriver Reuters.

Syngenta har rødder, der strækker sig 250 år tilbage, og leverer i dag en lang række kemiprodukter til primært landbrugsindustiren.

Siden Chemchina købte kemikoncernen, har ambitionen være at få børsnoteret den – ligesom de tyske giganter BASF og Bayer.

Syngenta fusionerede for nylig med det kinesiske selskab Sinochem og blev verdens største industrielle kemikoncern.

2020 blev et år med vækst for Syngenta, der har 49.000 ansatte. Kemikoncernen kunne i årsregnskab vise fremgang på salget, som steg med 5 pct. Således lød det samlede salg for året på 23,1 mia. dollar. Samtidig steg Syngentas Ebitda med 3 pct. til 4 mia. dollar.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch