AgriWatch

Største ordrebog i syv år: Byggevirksomheds bundlinje voksede markant i 2020

Efterspørgslen på byggeri i landbruget bidrog til overskud hos byggevirksomheden Gråkjær, som ikke har haft en større ordrebog i sektoren i syv år.

Henrik Skaarup, adm. direktør i Gråkjær. | Foto: Gråkjær

Kriseåret 2020 bød på vækst for byggevirksomheden Gråkjær, som beskæftiger sig med bolig-, erhvervs- og landbrugsbyggerier. Som store dele af branchen har corona smittet af på aktivitetsniveauet.

Det skriver Gråkjær i en pressemeddelelse.

Omsætningen i det forskudte regnskabsår 2020/2021 landede på 491,8 mio. kr. mod 575,4 mio. kr. året forinden. På samme tid så Gråkjær resultatet efter skat stige fra 8,5 mio. kr. til 13,9 mio. kr.

Særlig en fremgang i landbrugsbyggeriet har været med til at forbedre Gråkjærs sorte tal på bundlinjen, lyder det fra Martin Rindom, der er salgsdirektør i Gråkjær, i pressemeddelelsen.

"Vi har i dag i Danmark, det største antal ordrer i bogen, inden for de sidste 7 år," siger han og bakkes op af direktør Henrik Skaarup, som er tilfreds med årets resultat, selvom virksomhedens toplinje skrumpede. Fokus har været på at øge bundlinjen, er meldingen.

"Vi har i årets løb, til trods for Covid-19, oplevet en øget aktivitet i byggebranchen, hvilket har givet Gråkjær et løft i indtjeningen gennem fokus på bundlinjen frem for toplinjen," siger han.

Står over for positivt år

Henrik Skaarup understreger, at Gråkjær står overfor endnu et fornuftigt regnskabsår i 2021 med et fortsat højt aktivitetsniveau.

"Med den pipeline af byggesager, som vi har på plads nu, så ser vi meget positivt på det kommende år," siger direktøren.

På vejen vil der til gengæld være udfordringer. For corona har gjort det svært at skaffe byggematerialer og samtidig er der forlængede ekspeditionstider på byggesager i branchen, som rammer Gråkjær.

”Vi oplever i flere kommuner forlængede sagsbehandlingstider, hvilket giver udfordringer i forhold til de bygherrer, der er klar med finansieringen og venter på at flytte i større og bedre faciliteter til deres produktion eller kontorer," siger Henrik Skaarup.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch