AgriWatch

Scandi Standard udpeger midlertidig afløser for fyret dansker

Danpos ejer har få dage efter opsigelsen af den danske topchef hyret en midlertidig afløser. Hans opgave bliver i første omgang at rette op på problemerne i Sverige, hvor selskabet er kommet i uvejr. Herudover er der fokus på at øge salget på det danske marked.

Otto Drakenberg. | Foto: PR/OttoDrakenberg.com

Mandag blev danske Leif Bergvall Hansen afskediget som topchef hos kyllingekoncernen Scandi Standard, der ejer danske Danpo.

Nu er hans afløser fundet, og pilen peger på svenske Otto Drakenberg, der i første ombæring er udpeget som midlertidig adm. direktør. En opgave, han ifølge koncernen har stor erfaring med.

"Vi ser et behov for at styrke lederskabet på koncernniveau for at udvikle en række projekter og processer i virksomheden. Otto Drakenberg vil i begyndelsen fokusere på situationen på det svenske kyllingefabrik Kronfågel. Han vil også fokusere på at finde en bæredygtig løsning i den danske ready-to-cook forretning," siger Johan Bygge, formand for koncernen, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at Leif Bergvall Hansen dermed bliver fritstillet med øjeblikkelig virkning, mens koncernen fortsætter med at lede efter en permanent topchef.

Otto Drakenberg var fra 2007-10 adm. direktør for Carlsberg Sverige, og siden da har han haft en række direktør- og bestyrelsesroller. Senest har han i et år været adm. direktør for det svenske selskab Moment Group, der har sine forretninger i oplvelsesøkonomien som events og koncerter.

Leif Bergvall Hansen blev fyret kort efter afsløringen om, at Scandi Standards svenske datterselskab Kronfågel i nogle tilfælde har skoldet levende kyllinger og haft problemer med hygiejnen.

Skandalesagen havde dog ikke indflydelse på beslutningen om at opsige den danske direktør, sagde formand Johan Bygge til AgriWatch tidligere på ugen.

"Nej, det har intet med det at gøre. Kronfågel er et svensk problem, mens det andet er en beslutning på koncernniveau. Vi tager situationen i Kronfågel meget seriøst og vil rette op på det," sagde han.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Forventningerne til udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch