AgriWatch

Dansk topchef stopper hos Danpo-ejer

Scandi Standard har fyret den danske topchef Leif Bergvall Hansen. En verserende skandalesag bliver ikke nævnt som begrundelse.

Foto: PR/Scandi Standard

Danske Leif Bergvall Hansen skal ikke længere stå i spidsen for kyllingekoncernen Scandi Standard, der ejer danske Danpo.

Det oplyser selskabet, som i øjeblikket er i vælten i Sverige, i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at bestyrelsen har fyret danskeren og nu går på jagt efter en ny adm. direktør.

"Jeg vil gerne takke Leif Bergvall Hansen for hans vigtige bidrag til Scandi Standard de seneste otte år. Vi har besluttet, at det er det rigtige tidspunkt til forandring fot at bringe ny energi og perspektiver til den videre udvikling af Scandi Standard," siger Johan Bygge, bestyrelsesformand i Scandi Standard, i meddelelsen.

Topchef for kyllingeselskab efter kritik og kommunale indkøbsstop: "Vores kunder kan være trygge"

Nyheden kommer få dage efter, at Scandi Standard er havnet i en storm i hjemlandet Sverige.

Den svenske avis Aftonbladet og tv-programmet '200 Sekunder' afslørede i sidste uge gennem interviews med flere anonyme ansatte, at fjerkrækoncernens datterselskab Kronfågel-slagteri i byen Katrineholm har skoldet levende kyllinger og haft problemer med hygiejnen.

Leif Bergvall Hansen afviste dog i vid udstrækning problemerne over for AgriWatch fredag.

"Der har været få tilfælde, hvor maskinen, der skærer hovedet af, efter fuglene er gassede, ikke har fungeret godt nok. Gasbedøvelsen er irreversibel, så hjertet er stoppet, og kyllingen kan ikke vågne op igen. Det har ikke noget med dyrplageri at gøre," sagde Leif Bergvall Hansen.

Kan du garantere, at der ikke foregår lignende ting i de resterende slagterier i koncernen?

"Der har været et konkret problem med den maskine, der skærer hovederne af. Vi har haft teknikere, der har haft svært ved at komme ind grundet corona for at foretage finjustering. Det har taget længere tid. Siden årsskiftet drejer det sig om ca. 150 ud af ca. 20 millioner fugle, hvor hovedet efter gasningen ikke at skåret af, og det er beklageligt."

Der bliver også beskrevet problemer med hygiejnen i slagteriet. Hvad er gået galt?

"Der har været tilfælde, hvor man ikke har fået alt mave og tarm ud af kyllingen. Der er mange test på kyllingen fra det stadie og frem, der gør, at der ingen grund er til at tro, at der er kommet produkter ud til kunderne, som ikke har været med god hygiejne," sagde Leif Bergvall Hansen.

Skandalesagen bliver ikke nævnt i forbindelse med fyringen.

Skandalesagen har fået 90 svenske kommuner til at afbryde samarbejdet med Scandi Standards svenske datterselskab Kronfågel.

AgriWatch forsøger at få fat på Leif Bergvall Hansen.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch