Sprøjteproducents ordrebog er blevet tykkere: Har ansat over 100 nye medarbejdere

Hardi International har fået gang i ordreindgangen, som er steget med tocifret procentsatser gennem det seneste år. Derfor har selskabet været nødsaget til at ansætte betydeligt flere medarbejdere.
Foto: PR-foto Hardi International
Foto: PR-foto Hardi International

Hardi International sprøjter lige nu sine produkter til plantebeskyttelse ud til kunder.

I marts 2021 tog ordreindgangen et tigerspring sammenlignet med samme måned året forinden, skriver sprøjteproducenten i en pressemeddelelse.

Ordrebogen var 40 pct. tykkere i 2021, og i de første seks måneder af regnskabsåret, der startede i oktober 2020, er ordreindgangen steget med 25 pct.

Væksten er sket bredt på Hardi Internationals markeder, som udgøres af blandt andet Australien, USA, Frankrig samt flere andre europæiske lande.

"Vores branche er præget af både sæsonmæssige og regionale udsving, så vi er ikke helt uvant med at skalere vores produktion," siger Morten Eriksen, vicepræsident for den globale produktion og forsyningskæde og fortsætter:

"Alligevel har det været en kæmpe udfordring at følge med den voldsomme stigning i efterspørgslen i en periode præget af både generel råvareknaphed og en rullende Covid-19 pandemi. Vi har måtte arbejde hårdt for at undgå flaskehalse i bemanding, maskinkapacitet, vareleverancer og transporter."

Travlheden har resulteret i, at selskabet har ansat over 100 nye produktionsmedarbejdere og funktionærer i de seneste syv måneder. Det er en stigning i medarbejderstanden på godt 20 pct.

De seneste år har selskabet dog ikke kunnet sprøjte penge ind i sin egenkapital, da firmaet seks år i træk har leveret underskud.

I alt løber tabet for den seksårige periode op i 302,7 mio. kr. I begyndelsen af februar 2021 fik firmaet dog ny direktør, som skal lede firmaet mod overskud igen.  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også