Hardi melder afbud til Agritechnica

Danske Hardi International, der fremstiller sprøjteudstyr til landbruget, vil ikke være at finde i Hannover i november.
Foto: PR Hardi International
Foto: PR Hardi International

Årets Agritechnica bliver uden deltagelse fra Hardi International.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor afbuddet ikke overraskende bliver begrundet med coronavirus.

"Vi stoler på, at DLG (arrangørerne, red.) har taget alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger baseret på situationen. Trods det er der stadig for mange usikkerheder for os. Det har været en hård, men nødvendig beslutning," siger adm. direktør Jens Kristensen i meddelelsen.

Selskabet vurderer, at beslutningen har været vigtig at træffe, selvom der stadig er lang tid til november, hvor messen skal afholdes.

Koncernen med produktion og kontor i Nørre Alslev vil i stedet fokusere på at promovere sine nye produkter på andre måder.

Årrække med underskud

Selskabets regnskab for 2019/20 blev offentliggjort i februar. Her kunne selskabet vise en fremgang på toplinjen på godt 4 pct. med et salg på 444,4 mio. kr.

Hardis leverede samtidig endnu et underskud på 15,3 mio. kr. Det var dog væsentligt mindre end året forinden, hvor underskuddet talte 128,5 mio. kr. I alt løber tabet for de seneste seks år op i 302,7 mio. kr.

Tabene de seneste to år har været påvirket af en restrukturering i produktionen, hvor blandt andet en fabrik i Spanien er blevet lukket og produktionen flyttet til Frankrig.

"I regnskabet ser det ud til, at vi tjener penge med en positiv Ebitda, men det er fordi, vi har solgt en bygning. Det kan vi ikke blive ved med. I runde tal har vi forbedret driften med omkring 10 mio. kr. i 2019/20. Der er stadig underskud, men vi vurderer, at vi har taget de rigtige greb i restruktureringen af vores fabrikker, og nu skal vi optimere lokalt for at få det sidste ud af den rejse, vi er begyndt på," sagde adm. direktør Jens Kristensen til AgriWatch.

Hardis Ebitda talte 44,6 mio. kr. i 2019/20. Selskabet solgte bygninger og grund i Nørre Alslev, hvor der er produktion og hovedkontor. Køberen var Hardis ejere Exel, som har leaset ejendommen tilbage til Hardi. Det gav selskabet en profit på 51,7 mio. kr.

Hardi øger omsætning og ansætter folk

Dansk sprøjteproducent: Coronavirus, faldende oliepriser og dårligt vejr kan give udfordringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også