AgriWatch

Chr. Hansen: Det kinesiske marked er fortsat en udfordring

Enzymkoncernen Chr. Hansens landbrugssegment trak firmaet i en positiv økonomisk retning i andet kvartal. Ifølge direktøren er det kinesiske marked dog en udfordring, hvor særligt firmaet salg af de vigtigste mejeriprodukter sættes under pres.

Mauricio Graber, adm. direktør i Chr. Hansen. | Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Der har været solidt momentum hos ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, der for andet kvartal i træk kunne præsentere en organisk vækst på 10 pct.

Omsætningen i kvartalet landede på 260 mio. euro, og overskuddet af primær drift, Ebit, før særlige poster lød på 70,1 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Fremgangen var drevet af vækst i begge af hovedbenene i virksomheden - Food Cultures & Enzymes og Health & Nutrition - og det er noget, der er glæder den administrerende direktør, Mauricio Graber.

Til gengæld har det kinesiske marked endnu en gang vist sig som noget af en udfordring, hvor et skift væk fra yoghurt og over mod mælk har ramt Kultur-divisionen.

"Situationen i Kina er forsat udfordrende. Der har været vækst i mejeri, men det handler mere om drikkemælk, mens gæret mælk (eksempelvis yoghurt, red.) fortsat skrumper, hvilket er der, hvor vi har de fleste af vores produkter," siger Mauricio Graber til Ritzau Finans.

Han hæfter sig dog ved, at det øvrige Asien-Stillehavsmarked er vokset 10 pct. i andet kvartal.

"Det er drevet af en stærk vækst uden for Kina, og af en stærk udvikling i vores Health & Nutrition division. Men Food Cultures & Enzymes gik fortsat tilbage i Kina, og vi venter ikke, at det bliver meget bedre i andet halvår."

I andet kvartal i 2019 var omsætningen i Chr. Hansen på 239,6 mio. euro, og der var et overskud på driften før særlige poster på 77,1 mio. euro, hvis man fraregner Natural Colors-divisionen.

Det skal tages med i ligningen, at det ene af selskabets tre hoveddivisioner - Natural Colors - blev solgt i september sidste år og derfor ikke indgår i regnskabet længere.

Overskuddet efter skat lød på 53,0 mio. euro mod ventet 51 mio. euro og 58,9 mio. euro sidste år.

Sundheds- og landbrugsdivision dårligere end ventet

Chr. Hansens sundhedsdivision, Health & Nutrition, landede i andet kvartal af regnskabsåret 2020/21 en omsætning på 91,3 mio. euro og et driftsresultat, EBIT, på 17,9 mio. euro.

Det er i samme division, at Chr. Hansen har naturlige plantebeskyttelse. Det ligger i afdelingen Plant Health, der sammen med Animal Health og Human Health udgør den såkaldte sundhedsdivision.

Divisionen klarede sig dårligere end ventet på salget, men lidt bedre på driften, da analytikerne ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen selv havde set en omsætning på 95 mio. euro og et driftsresultat på 17,3 mio. euro i divisionen.

Omsætningen i Health & Nutrition, der blandt andet producerer probiotika til både mennesker og dyr, var på 67,1 mio. euro i andet kvartal sidste år, hvor driftsresultatet landede på 21,5 mio. euro.

Ebit-marginen i Health & Nutrition var på 19,6 pct. mod analytikerforventningen om en margin på 18,1 pct., mens marginen i samme kvartal sidste år endte på 32,1 pct.

Divisionens organiske vækst ramte 14 pct. i kvartalet, mens analytikerne havde ventet 11,1 pct. Divisionen havde en vækst på 8 pct. i samme periode for et år siden.

Health & Nutrition-divisionen fik i september sidste år et nyt medlem, da Chr. Hansen købte tyske Jennewein, der er førende inden for humane mælke-oligosaccharider (HMO'er), til en pris på 310 mio. euro.

I dette regnskabsår regner Chr. Hansen med, at Jennewein kan nå en omsætning på 50 mio. euro, oplyste selskabet i forbindelse med opkøbet.

Det er blot det seneste af flere opkøb, da Chr. Hansen tidligere på året også annoncerede opkøbene af østrigske HSO Health Care og amerikanske UAS Labs.

Chr. Hansen-direktør om naturlig plantebeskyttelse: Vi har virkelig fået blod på tanden 

Chr. Hansen-kunde øger salg af mejeriprodukter - regnskab skuffer 

Novozymes ser kæmpe potentiale i naturlig plantebeskyttelse 

Bank om Chr. Hansen-aktie: Vanskeligt at genvinde investorernes tillid 

Analytiker: Kinesisk yoghurt kommer i fokus i Chr. Hansen-regnskab 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch