Bank om Chr. Hansen-aktie: Vanskeligt at genvinde investorernes tillid

Chr. Hansen skal bevise over for investorer, at selskabet kan håndtere udfordringer som blandt andet udsigt til beskeden vækst på det kinesiske marked for yoghurt og kapacitetsbegrænsninger. Det vurderer analytiker.
Foto: PR/ Chr. Hansen
Foto: PR/ Chr. Hansen
AF RITZAU FINANS

Potentialet er der for Chr. Hansen, men der vil gå en rum tid, før investorernes tillid er genvundet.

Det skriver Handelsbanken fredag.

"Chr. Hansen-aktien har været under pres siden juli 2020, hvor aktien toppede i kurs 726,60 kr. Siden da har blandt andet svagere end ventede regnskaber været med til at fastholde aktien i en negativ trend," skriver bankens analytikere.

En aktie i ingredienskoncernen faldt 0,2 pct. torsdag til 557 kr., og alene i år er aktien faldet 11 pct.

Handelsbankens analytikere ser dog positivt på det langsigtede potentiale for Chr. Hansen - blandt andet på grund af selskabets "unikke position på et relativt attraktivt marked."

"Det globale probiotikamarked ventes således at vokse med 24,35 mia. dollar i perioden 2019-23. Dette svarer til en gennemsnitlig årlig vækstrate på omkring 8 pct. i løbet af perioden," påpeger Handelsbanken i notatet om selskabet.

Analytikerne mener, at væksten primært kommer til at blive understøttet af nye produktlanceringer samt et voksende kendskab til fordelene af de probiotiske supplementer. Samtidig har Chr. Hansen i løbet af 2020 opkøbt tre selskaber, der alle specialiserer sig i probiotiske løsninger.

"Chr. Hansen står således til at være en klar vinder på det probiotiske marked, et marked der står til at nyde godt af et forstærket fokus på sundhed i kølvandet på coronapandemien. På trods af det solide langsigtede potentiale venter vi dog, at kursudviklingen vil være relativ flad på kort sigt," skriver analytikerne.

Samlet vurderer Handelsbanken, at der vil "gå en rum tid", for Chr. Hansen har genvundet investorernes tillid. Selskabet skal nemlig bevise, at de kan håndtere udfordringer som blandt andet udsigten til beskeden vækst på det kinesiske marked for yoghurt, valutakursmodvind og kapacitetsbegrænsninger.

Handelsbanken har en holdanbefaling på aktien og et kursmål på 625 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også