AgriWatch

Østjysk maskinforretning lander tocifret millionoverskud

Wekoagro Machinery med lensgreve Bent Wedell i ejerkredsen kommer ud det største overskud til dato. Direktør åbner for nye opkøb.

Foto: PR Wekoagro Machinery

Et spritnyt regnskab for 2020 viser et millionoverskud for maskinforretningen Wekoagro, der primært sælger maskiner til jordbearbejdning samt kartoffel- og vandingsudstyr.

Selskabet kommer ud med et overskud på 10,9 mio. kr. mod 2,2 mio. kr. året forinden. Samtidig steg bruttofortjenesten fra 23,7 mio. kr. i 2019 til 47,6 mio. kr. i 2020.

"Det er i høj grad medarbejdernes skyld, at vi kan levere så godt et resultat og har en fleksibel kapacitet," siger Tom Myrdal, adm. direktør for Wekoagro Machinery, i en pressemeddelelse.

Selskabet er de seneste tre år vokset fra at have 22 på lønningslisten til nu 60 ansatte. Det er især sket grundet opkøb af flere selskabet inden for landbrug, og der kan komme flere til, melder direktøren.

"Jeg vil ikke afvise, at vi fremadrettet kommer til at købe flere virksomheder. Lige nu er det fint at trække vejret efter et travlt år med en vækst i salget på over 50 pct. Dog er vi hele tiden på udkig efter de rigtige folk, så vi kan servicere kunderne optimalt," siger Tom Myrdal.

Wekoagro Machinery Hammel og Wekoagro Machinery ejes i dag 100 pct. af Wekoagro Machinery Holding, efter at de nuværende i 2020 købte de sidste aktier af tredjemand. Ejerkredsen er lensgreve Bendt Wedell og direktør Christian Dybdal Christensen.

"Den nye ejerkreds er en rigtig god konstellation, da begge har stor passion for landbruget. Det, at Frijsenborg var vores første kunde, og familien nu er en del af ejerkredsen, synes jeg, siger rigtig meget om os og den måde, vi driver forretning på," siger direktøren i pressemeddelelsen.

AgriWatch forsøger at få uddybende kommentarer fra Tom Myrdal.

Maskinimportør om opkøb: "Det lå til højrebenet"

Wekoagro køber maskinforretning 

Generationsskifte på trapperne hos mange maskinforhandlere: Hver tredje er over 60 år 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch