AgriWatch

Flere pesticid-forhandlere overtrådte loven i 2020

Kontrol hos pesticidforhandlere viste stigning i overtrædelser. Over en tredjedel af forhandlerne havde overtrådt loven.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Inspektion hos forhandlere af pesticider i 2020 viste en stigning i antallet af overtrædelser.

Miljøstyrelsens kemikalieinspektion har i 2020 gennemført kontrol hos 94 forhandlere af bekæmpelsesmidler

Der blev konstateret overtrædelser i forhold til pesticider hos 34 af de 94 forhandlere, hvilket er en overtrædelsesprocent på 36 procent totalt set og overtrædelsesprocent hos forhandlere til professionelle brugere er på 36 procent.

Til sammenligning var overtrædelsesprocenten i 2019 for pesticidkontrollen 32 procent for totalen, og 23 procent ved forhandlere til professionelle brugere.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Stigningen i overtrædelserne skyldes bl.a. en risikobaseret udvælgelse af forhandlere til kontrol, hvor der i 2020 har været fokus på forhandlere, hvor der tidligere er set overtrædelser.

Ifølge styrelsen var de hyppige fund af overtrædelser tidligere godkendte midler, der ikke længere må sælges, idet godkendelsen er udløbet, samt overtrædelse af reglerne om opbevaring af bekæmpelsesmidler.

Der ses også en stigning i antallet af sager, som overdrages til politiet, hvor antallet når op på ca. 13 sager for kontrollen i 2020, mens der i 2019 kun var fire sager, som udløste politianmeldelse.

Inspektionen har haft fokus på at genbesøge nogle forhandlere, som tidligere har haft overtrædelser, og inspektionen har modtaget flere indberetninger om mulige ulovlige forhold.

Tyskland kaster millioner i pesticidprojekt for sukkerroedyrkere

Frøavler: DLF tvinger mig til loyalitet

Tysklands regering godkender forslag om bandlysning af glyphosat i 2024 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch