AgriWatch

Verdensnaturfond kalder nye sojaretningslinjer et gennembrud

WWF mener, at nye retningslinjer for importen af soja er et stort fremskridt.

Foto: DAKOFO/ PR

Nye retningslinjer fra den europæiske foderindustri får roser med på vejen fra flere internationale organisationer.

Særligt er Verdensnaturfonden meget positiv over for branchens tiltag, der skal sikre, at soja ikke kommer fra lovlige eller ulovlige afskovninger.

Politisk chef for WWF Jean-Francois Timmers kaldte de nye sojakrav for et gennembrud, da han kommenterede retningslinjerne på Fefacs konference, hvor nye Soy Sourcing Guidelines blev præsenteret.

Det skriver Feednavigator.com.

Også direktøren for organisationen IDC, der repræsenterer bæredygtge handelsvirksomheder Daan Wensing glæder sig over, at retningslinjer speeder arbejdet op for at sikre sig bæredygtig soja.

"Vi har brug for at arbejde sammen. Ikke for at komme op med nye ideer, men for at sikre, at vi tager action på de ideer, der er. Soy Sourcing Guidelines virker kun, hvis vi starter med at bruge dem," sagde Wensing ifølge mediet på konferencen.

Til AgriWatch sagde præsident i Fefac, Asbjørn Børsting, at retningslinjerne omkring soja, der skal undgå afskovning og sikre verificering er efterspurgt af flere dele af den europæiske fodersektor.

"Der har gennem lang tid været fokus på afskovning og særligt at undgå afskovning. Nu er guidelines udvidet til, at der ikke skal være ændringer af bevaringsværdige områder. Det gælder både lovlig og ulovlig afskovning. Det står mere skarpt, og det samme går måden, al soja skal verificeres af tredje part. Der skal være gennemskueligt, at der ikke foretages afskovning. Det er ikke kun i Danmark, at der er meget fokus på at undgå afskovning. Det er der bredt i EU," sagde Børsting til AgriWatch.

Den globale sojaproduktion er ca. 350 mio. ton, hvoraf Danmark kun aftager ca. 0,5 pct. Samlet aftager EU ca. 8-10 pct. af den globale sojaimport.

Dansk præsident for foderbranche: "Det skal være gennemskueligt, at der ikke foregår afskovning"

Europæisk foderorganisation opdaterer sojaanbefalinger

Kina køber største andel af amerikansk majs i over 30 år 

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch