AgriWatch

Rejserestriktioner rammer danske eksportvirksomheder

Omsætningsdyk kan være en af konsekvenserne ved rejserestiktionerne, mener Dansk Industri.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Danske virksomheder, som er afhængig af at få medarbejdere ind og ud af landet, venter et dyk i omsætningen på 16 pct. i årets første tre måneder.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en analyse fra Dansk Industri (DI).

"Det er rigtigt voldsomt," siger Thomas Bustrup, international direktør i DI.

Virksomhederne har blandt andet svært ved at opdrive nye kunder, fordi messer og fysiske kundebesøg er blevet aflyst. Men også servicedelen er ramt.

"De virksomheder, som ringer ind til os og er mest desperate, er dem, som ikke kan få servicefolk ud for at installere eller servicere maskiner og anlæg," siger Thomas Bustrup.

Både Dansk Erhverv og Dansk Industri har foreslået, at nøglemedarbejdere i danske eksportvirksomheder bliver rykket frem i vaccinekøen, fordi de har stor betydning for samfundsøkonomien.

"Vi har ofte et billede af, at dansk eksport består af færdige produkter, som bliver solgt direkte til slutbrugerne, men det er forkert. Det, der fylder mest i udenrigshandelsstatistikken, er varer, som bliver solgt fra virksomhed til virksomhed, og her er der ofte tale om specialiserede varer, som kræver fysisk tilstedeværelse," siger Philipp Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet til Berlingske Business.

Genetikleverandør forventer markant salgsfremgang efter genoprettet bundlinje

Forsinket soja skaber køer i de brasilianske havne

Dansk genetikselskab er flyvende: Har leveret hver tredje af Kinas importerede søer 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch