AgriWatch

Analysebureau forventer genopbygget kinesisk svineproduktion i 2024

Kinesiske firmaer og regeringen har ikke tøvet med at melde ud, at genopbygningen af landets svineproduktion er godt undervejs. Ifølge analysebureau forventes landet først at nå samme niveau som inden afrikansk svinepest i 2024.

Foto: China Daily/Reuters/Ritzau Scanpix

Analysebureauet Fitch Solutions, der er en del af det amerikanske kreditvurderingsbureau Fitch Ratings, forventer en stærk genopbygning af Kinas svineproduktion den kommende tid.

Men samtidig forventer Fitch Solutions, at først i år 2024 vil den kinesiske produktion af svin nå op på et niveau, der svarer til niveauet fra før afrikansk svinepest ramte landet.

Det skriver markedsanalytiker i Landbrug & Fødevarer Karsten Flemin i en markedsopdatering.

Fitch Solutions forventer, at det vil være de store svineproducenter i Kina, der vil hæve produktionen markant den kommende tid, mens mange mindre producenter vil forlade produktionen i disse år som følge af afrikansk svinepest og høje smågrisepriser.

Efterhånden som det kinesiske underskud af grisekød reduceres frem mod 2025, vil de lande, der eksporterer grisekød til Kina, være nødsaget til at finde nye markeder i de kommende år, vurderer Fitch ifølge analytikeren.

Det estimeres, at Kinas svineavl faldt med omkring 60 pct. på et år fra midten af 2018 efter store udbrud af afrikansk svinepest.

Siden tredje kvartal 2019 har Kina investeret voldsomt i genopbygningen af produktionen. Ifølge Reuters er der i landet investeret mere end 200 mia. yuan (189 mia. kr.) i nye svineproduktioner.

Kinas nationale statistikbureau opgør ifølge Reuters landets samlede antal slagtninger i 2020 til at være 527,04 millioner svin. Et fald på 3,2 pct. sammenlignet med 2019.

Kinas svinebestand er steget til 406,5 millioner svin i slutningen af december 2020. I september 2019 var tallet 370,39 millioner svin.

Store kinesiske svineproducenter skal hjælpe små for at genopbygge produktion

Danskere propper ikke flere penge i kinesisk svineprojekt: "Det må produktionen klare" 

Stor kinesisk svinekoncern brager frem trods markant produktionsnedgang 

Kinesisk svineproduktion falder for andet år i træk

Danish Crowns topchef forudser år med svagt Europa og stærkt Asien 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch