AgriWatch

Pensionsfonde lægger mere klimapres på Chr. Hansen

Aktionærer i Chr. Hansen vil have mere fut i den grønne omstilling i selskabet.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Pensionsfondene, LD og Akademikernes Pension, lægger på onsdagens generalforsamling mere tryk på en yderligere grøn omstilling, i Chr. Hansen, som selskaberne ejer.

Det skriver Børsen, der dog tilføjer, at forslaget ventes afvist af bestyrelsen.

"Den grønne omstilling er den største ændring, et moderne selskab kan og skal lave. Hvis man ikke har styr på den, så åbner det for nogle store risici og lukker for en masse muligheder,”"siger Anders Schelde, der er investeringsdirektør i Akademikernes Pension til avisen.

Fondene efterlyser en anden form for klimarapportering i selskabet.

På dagens generalforsamling er der lagt op til ændringer i selskabets bestyrelse. De nuværende bestyrelsesmedlemmer Niels Peder Nielsen og Kristian Villumsen har nemlig besluttet ikke at søge genvalg. I stedet foreslås tre nye bestyrelsesmedlemmer i form af Lise Kaae, Kevin Lane og Lillie Li Valeur.

Chr. Hansen udpeger ny finansdirektør

Chr. Hansen skifter ud i bestyrelsen

Chr. Hansen forventer stærkt 2021 for plantebeskyttelse 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch