AgriWatch

Chr. Hansen skifter ud i bestyrelsen

Ingrediensvirksomheden vil øge antallet af medlemmer i bestyrelsen til otte ved selskabets generalforsamling i november.

Foto: Marco Vasini/AP/Ritzau Scanpix

Der er lagt op til flere rokader i bestyrelsen hos ingredienskoncernen Chr. Hansen i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling 25. november.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer Niels Peder Nielsen, som er viceadministrende direktør hos Novo Nordisk Fonden, og Kristian Villumsen, administrerende direktør hos Coloplast, har nemlig besluttet ikke at søge genvalg.

I stedet foreslås tre nye bestyrelsesmedlemmer i form af Lise Kaae, Kevin Lane og Lillie Li Valeur.

Bliver de valgt ind betyder det samtidig, at antallet af generalforsamlingsvalgte medlemmer af bestyrelsen bliver på otte i stedet for de nuværende syv.

Lise Kaae har mangeårig erfaring inden for finansiering og revision, herunder som statsautoriseret revisor og partner for PwC, og har desuden blandt andet operationel erfaring fra stilinger som CEO og CFO hos Bestseller Group.

Kevin Lane anbefales valgt på baggrund af hans omfattende erfaring som topleder i fødevaresektoren, herunder fra Kerry Group. Lillie Li Valeur repræsenterer Chr. Hansens store aktionær, Novo Holdings, og anbefales blandt andet for hendes erfaring som topchef for Good Food Group.

Tidligere i oktober kunne Chr. Hansen offentliggøre selskabets regnskab. Omsætningen for 2019/20 for Chr. Hansen blev 970 mio. euro (7,2 mia. kr.) Selskabets overskud blev 245 mio. euro (1,8 mia. kr.) Segmentet Health & Nutrition, der blandt andet dækker dyre- og plantesundhed i landbrug, stod for 24 pct. af selskabets salg.

Divisionen står blandt andet for salg af probiotika til brug i dyr og naturlige plantebeskyttelser til brug i afgrøder. Chr. Hansen har et mål om at dække 25 millioner hektar med deres naturlige plantebeskyttelsesmidler inden 2024/2025.

Danmarks beskyttelse af naturen skraber bunden i EU

Danone skuffer med salget og vil frasælge aktiver

Partnerskab med Indien skal åbne sluserne for dansk landbrugsteknologi 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch