AgriWatch

Selskab vil forhindre GPS-tyverier med ny tracker

Kriminelle har i år stjålet GPS-anlæg til landbrugsmaskiner for millionbeløb. Nu vil et norsk selskab på banen med et produkt, der angiveligt kan genfinde stjålet udstyr i mange tilfælde.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Gode råd er dyre, når det kommer til at sikre GPS-anlæg til landbrugsmaskiner.

Den seneste tid er over 200 GPS-anlæg blevet stjålet i Danmark på især maskinstationer. Det er til trods for, at mange tiltag er blevet taget for at gardere sig mod tyverierne.

Nu kommer et nyt produkt, der skal hjælpe med at forhindre det dyre udstyr i at havne i kløerne på kriminelle.

Det norske selskab GSGroup skriver i en pressemeddelelse, at virksomheden har udviklet en GPS-tracker, som den mener kan hjælpe med at dæmme op for tyverierne.

"Med GPS-sikring er der mulighed for at spore og genfinde udstyret, før det når ud af landet. Vi har i dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi og Danske Maskinstationer og Entreprenører udviklet et særligt GPS-produkt, der gør det muligt at spore og genfinde udstyret både før og efter, det krydser grænsen," siger Sune Andersen fra GSGroups Recovery-service i Esbjerg, der udvikler sporingsudstyr til bl.a. biler og både, i meddelelsen.

Han beretter om, at GSGroup har en genfindingsprocent på 98.

Ifølge Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent fra Danske Maskinstationer og Entreprenører, vil antallet af tyverier formentlig falde nu, hvor høstsæsonen er ved at være overstået. Han opfordrer derfor medlemmerne til at tyverisikre sig, så de er klar til foråret, hvor en ny bølge af tyverier kan finde sted.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvad GSGroup tager for GPS-trackeren.

Det er især udstyr fra Trimble, som er blevet stjålet. Politiet formoder, at det er kriminelle fra Østeuropa, der står bag.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch